Украински фермер е измислил нов начин да премахне мините, останали

...
Украински фермер е измислил нов начин да премахне мините, останали
Коментари Харесай

Украински фермер измисли нов начин да разминира нивите си

Украински фермер е измислил нов метод да отстрани мините, останали в нивите му след нахлуването на Русия - той е оборудвал своя трактор със защитни брони, свалени от съветски танкове, и го придвижва с дистанционно управление, споделя " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

След като съветските сили бяха изтласкани от някои елементи на Източна Украйна след украинската контраатака предходната година, в доста ниви останаха мини, което направи рисково за земеделските производители да сеят зърно за идната годишна продукция. Нивите към село Храково не вършат изключение.

Олександър Кривцов, основен управител на личната си селскостопанска компания, решил, че не може да чака помощ от претрупаните военни сапьори, с цел да разчисти нивите си.

Вместо това Кривцов преобразувал трактор да работи с дистанционно управление и да може да издържи и на гърмеж. Използвайки брони от развалени съветски бойни машини, с цел да отбрани каросерията на своя трактор, той купил система за дистанционно управление, която ще разреши на негов чиновник да ръководи трактора отдалечено отблизо разстояние.

 Украински фермер измисли нов метод да разминира нивите си
© Reuters

" Започнахме да вършим това единствено тъй като е време за сеитба на културите и не можем да създадем нищо, тъй като избавителните служби са доста заети ", сподели Кривцов пред " Ройтерс ".

" Натъкнахме се на противотанкова мина. Защитата се взриви, тракторът е в сигурност ", сподели той.

" Всички са живи и в сигурност. Оборудването е възобновено и ремонтирано ", добави Кривцов.

 Убити и осакатени: Украйна е минирана за десетилетия Убити и осакатени: Украйна е минирана за десетилетия

Премиерът Денис Шмигал сподели предходната седмица, че към 30% от територията на Украйна е била минирана от руснаците и държавното управление е съсредоточило напъните си върху разминирането на земеделските земи колкото е допустимо по-скоро.

 Украински фермер измисли нов метод да разминира нивите си
© Reuters

" Нямаме време да разминираме нивите. Обемът на работата е голям ", сподели Сергий Дудак, началник на звеното за разминиране, което в този момент следи работата на трактора. " Ще отнеме години да разминираме тези ниви на ръка и да се подсигурява, че тук няма мини ", добави той.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР