Украински деца изработиха мартенички във Варна. Вчера в център Интегрико“

...
Украински деца изработиха мартенички във Варна. Вчера в център Интегрико“
Коментари Харесай

Украинчета изработиха мартенички за скаутите във Варна

Украински деца създадоха мартенички във Варна. Вчера в център " Интегрико “ те, дружно с малчуганите от скаутската организация " Албатрос ", собственоръчно сътвориха красиви, червено-бели знаци.

Изработването на мартеничките не е инцидентно, а с избрана идея – да се продават на мартенския базар в Делта планет мол, а набраните средства да отидат за подкрепяне на скаутското придвижване във Варна, научи кореспондент на Varna24.bg .

Интеграционно-обучителен център  “Интегрико "  е план на съдружие “Енерджи " в партньорство с Върховния комисарият на бежанците към Организация на обединените нации.

В него украинските деца получават поддръжка за по-бърза интеграция към българската просветителна система. В центъра в допълнение се организират провеждат арт и креативен занимания, образования по базови IT умения и не на последно място в него украинските деца и техните фамилии могат да се срещнат с българските традиции, обичай и просвета. Целта на обучителния център е обществената интеграция и личностна реализация на лица от уязвими групи, поощряване на качественото обучение и ученето през целия живот, развиване и одобряване на положителните практики в региона на науката, културата и образованието, повишение на екологичното схващане на гражданското общество, както и подпомагане за промяна от линейна към кръгова стопанска система и стабилно развиване, използване на платформени подходи за внедряване на софтуерни решения и цифрова промяна, поддръжка за развиването и използването на осведомителните и информационни технологии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР