Украински демонстранти се събраха на шествие в Букурещ, за да

...
Украински демонстранти се събраха на шествие в Букурещ, за да
Коментари Харесай

Шествия и протести в Букурещ и Констанца по повод две години от началото на войната в Украйна

Украински стачкуващи се събраха на шествие в Букурещ, с цел да отбележат втората годишнина от пълномащабната съветска инвазия в страната им. 

“Целта ни е да напомним на света, че нещастието на войната в Украйна не е завършила и в това време да почетем паметта на тези, които изгубиха живота си ”, обявиха уредниците.

Те потеглиха от площад “Виктория ”, където се намира постройката на румънското държавно управление и се придвижиха пешком до украинското посолство в Букурещ, където възпламениха свещи и сервираха цветя. Демонстрантите изложиха пред дипломатическото посланичество плакати с надписи: „ Русия не съблюдава Женевската спогодба “, „ Русия умъртви повече от 500 украински деца “. Акцията приключи с митинг пред съветското посолство.

Демонстрация имаше и пред Генералното консулство на Руската федерация в Констанца, съобщи Диджи24. В нея се включиха над 1000 украински бежанци. Сред участниците имаше и доста деца. Хората развяваха украински флагове и плакати с надписи: „ Спрете войната “, „ Подкрепете Украйна “, „ 730 дни кървясъл геноцид “, „ Путин е терорист “. Те уважиха паметта на починалите във войната и насочиха зов към интернационалната общественост да ускори глобите против Русия. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР