Украински актьор е убит при атаките на руската армия в

...
Украински актьор е убит при атаките на руската армия в
Коментари Харесай

Украински актьор загина при атаките на руската армия

Украински артист е погубен при офанзивите на съветската войска в 12-я ден от нашествието им в Украйна, заяви Дейли мейл.

33-годишният Паша Лий, прочут с работата си като артист и водещ е погубен в украинския град Ирпен, който се намира в Киевска област.

Пет дни по-рано Лий показа негова фотография в обществените мрежи, облечен във военна униформа, а в обявата си той прикани за обединяване.

В последната си обява онлайн, той демонстрира ситуацията, в която се намират, до момента в който са обстрелвани от съветската войска.

Сергей Томиленко, ръководител на националния съюз на публицистите в Украйна, уважи артиста своя Фейсбук профил, като написа: “Паша Лий отиде да се бие за Украйна още в първите дни на войната и почина в Ирпен, където към момента има яростни борби с съветски окупатори. Националният съюз на публицистите на Украйна изрича откровените си съболезнования на фамилията и приятелите на Паша”, написа Томиленко.

Смъртта на артиста беше доказана и от шефът на украинската телевизия DOM Юлия Островска.

По-рано през днешния ден бе обявено и за гибелта на кмета на град Гостомел Юрий Илич Прилипко, който също е погубен при обстрел.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР