Украинската защита на Бахмут продължава да намалява силите и от

...
Украинската защита на Бахмут продължава да намалява силите и от
Коментари Харесай

НАТО: Украйна търпи значителни загуби край Бахмут, боевете изтощават и двете страни

Украинската отбрана на Бахмут продължава да понижава силите и от двете страни. През уикенда украинските сили евентуално стабилизираха отбранителния си периметър след предходни съветски настъпления в северната част на града.

 

Това оповестява английското министерство на защитата в ежедневния си отчет за войната в Украйна.

 

Руски удар унищожи мост над единствения павиран захранващ път към Бахмут, който към момента е под украински надзор. Калните условия евентуално попречват напъните на Украйна за доставяне, защото те от ден на ден прибягват до потреблението на неасфалтирани коловози.

 

Публичните различия сред групата Вагнер и съветското министерство на защитата по отношение на разпределянето на муниции акцентират компликацията при поддържането на високи равнища на личен състав и муниции, нужни за прогрес с актуалната им тактичност.

 

Разузнаването на НАТО пресмята, че за всеки украински боец, погубен при отбраната на Бахмут, съветските сили са изгубили минимум петима, разясниха военни представители на Северноатлантическия алианс пред CNN в понеделник.

 

Служителите предизвестяват, че съотношението пет към едно е осведомена оценка, основана на разследващи данни.

 

Служителите приказваха при изискване, че останат анонимни, защото не им е разрешено да разискват тази разследваща информация. Въпреки удобното съответствие, те също споделиха, че Украйна търпи обилни загуби, защитавайки града.

 

" Нашите бранители нанесоха обилни загуби на врага, унищожиха огромен брой транспортни средства, принудиха най-хубавите щурмови елементи на Вагнер да се бият и понижиха настъпателния капацитет на врага ", сподели генерал-полковник Александър Сирски, пълководец на сухопътните сили на Украйна след посещаване в Бахмут в неделя.

 

Институтът за проучване на войната също по този начин сподели, че напъните на Русия да превземе Бахмут доста са влошили потенциала й за спомагателни офанзиви.

 

" Руските военни евентуално ще се борят да поддържат следващи настъпателни интервенции в продължение на няколко месеца, давайки късмет на Украйна да овладее инициативата; " сподели в понеделник.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР