Украинската тенисистка Елина Свитолина призова спортистите от Русия и Беларус

...
Украинската тенисистка Елина Свитолина призова спортистите от Русия и Беларус
Коментари Харесай

Елина Свитолина призова спортистите от Русия и Беларус да не бъдат допускани до участие на Олимпиадата в Париж

Украинската тенисистка Елина Свитолина прикани спортистите от Русия и Беларус да не бъдат позволени до присъединяване на Олимпиадата в Париж през 2024 година поради съветската военна инвазия на територията на Украйна, почнала преди близо 12 месеца.

" Олимпийските игри са най-голямата фантазия и голяма привилегия за всеки един състезател. Това е най-голямото събитие в света на спорта и притегля вниманието на света. Трябва да се придържаме към възбраната за присъединяване на спортисти от Русия и Беларус. Искаме да покажем, че сме обединени в глобите, наложени против тези две страни. Отвратителните дейности на държавните управления на Русия и Беларус са с последици. Народите в Русия и Беларус, както и светът може да не знаят за зверствата, които се правят в Украйна ", сподели Свитолина в изказване в профила си в обществената мрежа Туитър, представена от Ройтерс.
  
По-рано през днешния ден Латвия заплаши, че може да бойкотира олимпийските игри в Париж следващата година, в случай че съветските и беларуски спортисти бъдат позволени до присъединяване.

Елина Свитолина доближи до номер 3 в международната класация през 2017 година, само че не е играла тенис след раждането на първото си дете преди близо 4 месеца.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР