Украинската страна е готова да осигури движението на цивилни по

...
Украинската страна е готова да осигури движението на цивилни по
Коментари Харесай

Започна евакуация от украинския град Суми, след обстрела по жилищни сгради

Украинската страна е подготвена да обезпечи придвижването на цивилни по филантропичния кулоар от Суми до Полтава. Това заяви вицепремиерът на Украйна Ирина Верещук.

Днес би трябвало да се отвори филантропичен кулоар за град Суми, публично утвърден от съветското министерство на защитата в писмо до Международния комитет на Червения кръст, съобщи ТАСС.

" Маршрутът на филантропичния кулоар за евакуация на хора е: Суми - Голубовка - Лохвица - Лубни - Полтава. Други направления не бяха контрактувани ", сподели Верещук във видеообръщение.

Чуждестранните студенти, в това число от Индия и Китай, би трябвало да бъдат евакуирани от украинския град Суми по филантропичния кулоар във вторник, сподели вицепремиерът на Украйна.

Първите рейсове с поданици на Суми се готвят да изоставен града в посока Полтава. Това се потвърждава от фрагменти, оповестени в канала " Телеграм " на украинското издание " Страна ".

По-рано формалният представител на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков сподели, че съветската страна е въвела режим на тишина от 10:00 московско време, открити са филантропични коридори от Киев, Чернигов, Суми, Харков и Мариупол.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР