Украинската служба за вътрешна сигурност съобщи в петък, че е

...
Украинската служба за вътрешна сигурност съобщи в петък, че е
Коментари Харесай

Украйна твърди, че има доказателства, че Русия е зад взрива на Каховка

Украинската работа за вътрешна сигурност заяви в петък, че е прехванала телефонно позвъняване, доказващо, че съветските сили са взривили язовирната стена на Каховската Водноелектрическа централа в Херсонска област, съобщи " Ройтерс ".
Разрушаването на язовира във вторник докара до всеобщи наводнения в района, принуждавайки хиляди поданици да бягат.
Службата за сигурност на Украйна разгласява в канала си в " Телеграм " аудиозапис от минута и половина от хипотетичния диалог.
В него наподобява, че двама мъже разискват на съветски език следствията от бедствието, отбелязва Би Би Си.
" Те (украинците) не го удариха. Това беше наша диверсионна група. Те желаеха някак да изплашат (хората) с този язовир ", споделя един от мъжете, разказан от украинската работа като съветски боец.
" Не вървеше по проект и (те направиха) повече от това, което възнамеряваха. "
Мъжът също по този начин споделя, че в следствие " хиляди " животни са били убити в " сафари парк " надолу по течението.
Другият мъж показва изненада от изказванието на боеца, че съветските сили, които окупираха язовира след пълномащабното навлизане на Москва през февруари 2022 година, са унищожили водноелектрическата централа и язовира.
От украинската работа не дават повече детайлности за диалога и участниците в него и оповестиха, че са почнали наказателно следствие за военни закононарушения и " екоцид ".
В нейно изказване се показва, че прехващането " удостоверява, че Каховската Водноелектрическа централа (водноелектрическа централа) е била взривена от диверсионна група на окупаторите ". " Нашествениците желаеха да изнудват Украйна, като взривиха язовира, и да инсценират изкуствено провокирано злополучие в южната част на страната ни. "
Би Би Си отбелязва, че не може да ревизира изказванията все още. " Ройтерс " също показва, че не е съумяла да ревизира без значение записа. Русия, която упрекна Киев в разрушаването на язовира, не разяснява незабавно наличието му.
Стотици украинци бяха избавени от покривите в наводнените региони в четвъртък. Губернаторът на южната Херсонска област сподели, че към 600 квадратни километра от района са под вода.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР