Украинската служба за сигурност (СБУ) заяви, че е неутрализирала група

...
Украинската служба за сигурност (СБУ) заяви, че е неутрализирала група
Коментари Харесай

Украинските служби разкриха група руски диверсанти, подготвяли палежи в Украйна и Европа

Украинската работа за сигурност (СБУ) съобщи, че е обезвредила група съветски диверсанти, които се готвели да подпалят търговски центрове в Украйна, Полша и балтийските страни , оповестява Би Би Си.

В отчета на СБУ се споделя, че агентурната група на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) се е състояла от 19 души, живеещи в украинските Ивано-Франковска, Днепропетровска и Полтавска област, както и в град Запорожие.

Украинските специфични служби оповестяват, че са задържали " уредника на вражеската клетка и неговия съизвършител ".

" Нападателите са работили като част от незаконна група, чиято активност е била отдалечено координирана от чиновници на съветските специфични служби ", написа СБУ.

Според украинската службата задачите на групировката са били " търговски центрове, бензиностанции, аптеки и пазари в Украйна, Полша и балтийските страни ", а нейните членове са вербували " претенденти за осъществяване на палежи на цивилен обекти " против пари. Тези хора, съгласно СБУ, са били планувани да бъдат изпратени в Европейски Съюз с подправени документи, издадени на името на трети страни.

В същото време нападателите са възнамерявали да снимат палежите на телефоните си и да употребяват тези записи " за подготовка на специфични осведомителни интервенции, ориентирани към подкопаване на обществено-политическата обстановка в Европейския съюз ", твърди СБУ.

През последните месеци западните разследващи организации предизвестиха за огромна съветска подривна акция в страни, подкрепящи Украйна. Включително, съгласно Си Ен Ен, сътрудници, наети от Русия, са възнамерявали палежи и, като задачата е да се дестабилизира обстановката в западните страни и да се повлияе на публичните настроения.
 В Полша дирят съветска диря в серия от пожари в страната
В Полша дирят съветска диря в серия от пожари в страната

От началото на годината са разследвани десетима души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР