Украинската служба за сигурност (СБУ) съобщи, че е задържала руски

...
Украинската служба за сигурност (СБУ) съобщи, че е задържала руски
Коментари Харесай

Украйна: Руски информатор е задържан във връзка с план за убийството на Зеленски

Украинската работа за сигурност (СБУ) заяви, че е задържала съветски осведомител, " който е подготвял съветски въздушен удар в региона на Николаев по време на визитата на президента на Украйна ".
Предполагаемият осведомител " в навечерието на неотдавнашното пътешестване на президента на Украйна до Николаевска област е събирал разследваща информация за плануваното посещаване ", споделят още от СБУ, представени от Си Ен Ен.
Украинският президент Володимир Зеленски беше в района в края на юли.
В изказване на СБУ се споделя, че хипотетичният съзаклятник се е „ опитал да откри времето и листата с местата на приблизителния маршрут на президента в района “.
Въпреки това сътрудниците на СБУ са получили информация за " подривната активност на обвинения " и са подхванали спомагателни ограничения за сигурност.
Според следствието причинителят е жителка на Очаков, Южна Украйна, и някогашна продавачка във боен магазин на територията на една от военните елементи в района.
При следене на връзките на дамата СБУ е открила, че тя е имала за задача и да разпознава местоположението на системи за електронна битка и хранилища с муниции на въоръжените сили.
Твърди се, че тя е пътувала из територията на региона и е снимала местоположението на украински обекти.
Жената остава посочена.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР