Украинската служба за сигурност намери руско оръжие в бунтовниците от

...
Украинската служба за сигурност намери руско оръжие в бунтовниците от
Коментари Харесай

Украинската служба за сигурност намери руско оръжие в бунтовниците от Донбас


Украинската работа за сигурност откри съветско оръжие в бунтовниците от Донбас – СНИМКИ

Службата за сигурност на Украйна по време на конфликтите в зоната за осъществяване на антитерористичната интервенция в Донбас (АТО) плени от бунтовниците от тъй наречените Донецка и Луганска национални републики обособени единици оръжие, които са на въоръжение в съветската войска. Това се споделя в известие на пресцентъра на Службата за сигурност.

„ Службата получи нови неопровержими доказателства за съществуване на оръжия и средства за бронезащита съветско произвеждане у бунтовниците от националните републики в Донбас “, се показва в официалното съобщение.

От ведомството също по този начин осведомят, че по време на въоръжените конфликти към селището Жовтень, в Донецката област, Службата е заловила малогабаритна реактивна огнехвъргачка МРО-А "Шмел" 2008 година произвеждане. С нея, съгласно данните на Службата, са въоръжени извънредно съветските военни поделения.
 Според експертните заключения, откритите въоръжения и муниции са направени в Русия след 1991 година Според експертните заключения, откритите въоръжения и муниции са направени в Русия след 1991 година / БГНЕС
Около популации пункт Станица Луганска на място, откъдето бунтовниците са обстрелвали украинските сили, сътрудниците на Службата са намерили и извадили изстрелвани контейнери от две реактивни щурмови гранати РШГ-2 създадени през 2006 и 2011 години, които също са на въоръжение в съветските военни поделения. Освен това, на там е открита и бронежилетка създадена от Акционерното обединяване НПП «КлАСС» (Москва), която е призната за въоръжение и се изпраща за поделения на Въоръжените сили на Руската Федерация.
 През април т.г., в „ сивата зона “ в региона на гр. Мариинка в Донецка област сътрудниците на Службата са разкрили граната РГН През април т.г., в „ сивата зона “ в региона на гр. Мариинка в Донецка област сътрудниците на Службата са разкрили граната РГН / БГНЕС
Според украинската организация iPress.ua, на 22 юни 2017 година в 79-годишна жителка на град Часов Яр в Донецка област сътрудниците на Министерство на вътрешните работи на Украйна са разкрили 25 кг еластичен гърмеж. По-рано, Службата за сигурността на Украйна е разкрила тайник на бунтовниците към място на дислокацията на украинските войски край популации пункт Новоградск в Донецка област. Правоохранителните органи подозират, че тайникът е трябвало да обезпечава работата на диверсионно – разследващите групи.

През май тази година в „ сивата зона “ към Донецкото летище, правоохранителните органи на Украйна са разкрили два снаряда за гранатохвъргачка РПГ-7В съветско произвеждане, които са изоставени от бунтовниците на ДНР. Също по този начин към един от опорните пунктове на Въоръжените сили на Украйна в региона на разграничителната линия сътрудниците на Службата са намерили огнехвъргачка "Шмел".

Според експертните заключения, откритите въоръжения и муниции са направени в Русия след 1991 година и не са признати на въоръжение в украинските сили, участващи в антитерористичната интервенция. Наличието на съветското оръжие у бунтовниците за следващ път потвърждава обстоятелството за доставките му от територията на Русия, се споделя в известието.
 УКРАЙНА-СЛУЖБА ЗА СИГУРНОСТ-ОРЪЖИЕ УКРАЙНА-СЛУЖБА ЗА СИГУРНОСТ-ОРЪЖИЕ / БГНЕС
През април т.г., в „ сивата зона “ в региона на гр. Мариинка в Донецка област сътрудниците на Службата са разкрили граната РГН, която беше конфигурирана към позиции на украинските военни. Според заключения на специалистите, боеприпасът е бил създаден в Русия през 1993 година. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР