Украинската служба за борба с корупцията подозира, че олигархът Игор

...
Украинската служба за борба с корупцията подозира, че олигархът Игор
Коментари Харесай

Украинският олигарх Коломойски е заподозрян по второ наказателно дело

Украинската работа за битка с корупцията подозира, че олигархът Игор Коломойски е забъркан в присвояването на 250 милиона $, съобщи украинският народен представител Ярослав Железняк.

Това може да се окаже сериозен нов удар против един от най-богатите хора в Украйна.

Националното антикорупционно бюро на Украйна съобщи (НАБУ), че шестима души са обвинени за присвояването на 9,2 милиарда украински гривни (250 милиона долара) от банката " Приватбанк ". В изказването на НАБУ Коломойски не е назван поименно, само че бюрото разгласява също размазана фотография на мъж, наподобяващ на олигарха.

Засега не е съумява да се свърже с Коломойски или неговите адвокати за коментар по отношение на информацията. Този ход на украинските управляващи наподобява е най-скорошният стадий от акцията на Киев за елиминиране на политическото въздействие на богатите предприемачи, наричани олигарси.

Коломойски е някогашен притежател на " Приватбанк ", която беше национализирана в края на 2016 година, в границите на промяна на банковата система.

В събота съд наред Коломойски да бъде арестуван за два месеца по съмнение в машинация и пране на пари. Дадена му бе опция да заплати гаранция, само че юристите му споделиха, че той няма да направи това.

Коломойски, против който Съединени американски щати са въвели наказания, е бивш покровител на президента Володимир Зеленски, на който оказа поддръжка за избирането му през 2019 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР