Украинската ПВО свали над Киев ракета Кинжал“, изстреляна от руските

...
Украинската ПВО свали над Киев ракета Кинжал“, изстреляна от руските
Коментари Харесай

Украйна развенча мита за „Кинжал“ – свали такава ракета със система Patriot

Украинската Противовъздушна отбрана смъкна над Киев ракета „ Кинжал “, изстреляна от съветските военни, съобщи Униан.

Вероятно украинската войска за първи път е употребила получените от сътрудниците системи Patriot за неутрализиране на вражеска балистична цел – ракета " Кинжал ", написа изданието Defense Express, което разполага със фотография на нейните парчета.

Киевската градска военна администрация заяви, че през нощта на 4 май, с изключение на дроновете-камикадзе Shahed, против града са били изстреляни и ракети – „ евентуално балистични ". По фотография на отломките, паднали на стадион в границите на украинската столица, специалисти откриха, че свалената ракета е Х-47 " Кинжал ". Те означават, че се вижда, че една от отломките е пробита. Това демонстрира, че прехващането на ракетата е било задоволително дейно – бойната й част е била унищжена още във въздуха.

Това развенчава съветския мит за „ свръхзвуковата “ ракета „ Кинжал “, за която Москва твърдеше, че е неуловима за противниковата Противовъздушна отбрана.

" Кинжал " може да реализира свръхзвукови скорости с помощта на своя ускорител, само че не е в положение да поддържа такава скорост непрекъснато. На финалния сектор от полета, т.е. по време на офанзивата, тя се насочва към задачата по балистична траектория с висока, само че надалеч не свръхзвукова скорост. Украйна към този момент публично разполага със средства, които могат да поразяват балистични цели – системите Patriot, които явно е изполвала сполучливо, разясняват специалистите.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР