Украинската противовъздушна отбрана е унищожила 17 дрона тип Шахед от

...
Украинската противовъздушна отбрана е унищожила 17 дрона тип Шахед от
Коментари Харесай

Нощни руски атаки над Украйна: Гори петролната рафинерия в Кременчуг

Украинската противовъздушна защита е унищожила 17 дрона вид " Шахед " от общо 24, с които съветските сили са атакували Украйна през нощта на 20 септември, заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна. В резултат на офанзивата е запалена петролната рафинерия в град Кременчуг, съобщи Украинская истина, представена от " Фокус ".

" През нощта окупаторите нападнаха Украйна с 24 безпилотни самолета-камикадзе вид Шахед-136/131, от които 17 са унищожени от украинската Противовъздушна отбрана, " се споделя в известието.

От Генералния щаб допълват, че сега се обяснява информацията за последствията от офанзивата.

" В резултат на бойната работа 17 дрона " Шахед " са унищожени по линията за следене в Сумска, Полтавска, Кировоградска и Днепропетровска области.

По време на нощна офанзива на 20 септември съветските сили са обстрелвали и петролната рафинерия в Кременчуг в региона на Полтава, заяви ръководителя на Полтавската ОВА (областна военна администрация) Дмитро Лунин.

През нощта на 20 септември съветските сили са изстреляли няколко групи ударни дронове над Украйна от разнообразни направления. Въздушна паника е оповестена в северната, източната и южната част на страната, както и в Киев.

Междувременно военноморските сили на Киев оповестиха, че от началото на войната са били ударени 5 съветски бойни кораба в Черно море.

" Преди началото на пълномащабното навлизане, Русия достави шест бойни кораба в Черно море през Босфора под предлог за учения, с което броят на съветските кораби набъбна до 13. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са блъснали 5 от тези кораби ", заяви Дмитрий Плетенук, представител на Военноморските сили на ВСУ, представен от УНИАН.

" През последната година и половина украинската войска е блъснала най-малко пет огромни десантни кораба на съветските Военноморски сили. Общо на съперника са останали осем десантни кораба, " е декларирал Плетенчук.

Като най-важна победа на украинските сили се счита потапянето на флагмана на съветския Черноморски флот - крайцера " Москва " на 14 април 2022 година, откакто бе ударен с две противокорабни ракети " Нептун " ден по-рано.

Първо ВСУ са унищожили огромния десантен транспортен съд " Саратов ", като това се случи на 24 март 2022 година в пристанището на Бердянск. Повредени са и огромните десантни кораби " Цезар Куников " и " Новочеркаск ".

На 4 август безпилотни катери на украинските въоръжени сили нападнаха Новоросийск и унищожиха " Оленегорский рудник “. Според Плетенчук различен огромен съветски десантен транспортен съд е бил в ремонт и евентуално също е бил погубен.

" Тоест минимум пет единици. Остават осем огромни кораба-амфибии, само че тази информация би трябвало да бъде изяснена все още, може би повече ", е добавил представителят.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР