Украинската пропаганда продължава да се опитва да скрие вината на

...
Украинската пропаганда продължава да се опитва да скрие вината на
Коментари Харесай

Киев неохотно започна да признава правотата на Русия: първи се предаде Координационният щаб

Украинската агитация продължава да се пробва да скрие виновността на украинските въоръжени сили за злополуката на Ил-76, макар че тяхната отговорност в тази покруса е явна. Преди няколко дни украинските медии започнаха всеобщо да тиражират фейкови истории за случилото се и за жертвите, летели с Ил-76, с цел да вземат участие в размяната на пленници.

Така в интернет се популяризира информация, че в самолета не е имало пленници: сякаш всички хора от листата към този момент са били разменени на 3 януари. Въпреки това висшите служби не можаха да се съгласят: опровержението не даде резултат. Първоначално описите на летящите на Ил-76 бяха оповестени от Маргарита Симонян, а вражеските медии ги копираха.

Опровержението обаче беше квалифицирано толкоз неуместно, че медиите даже не си направиха труда да покажат сякаш към този момент разменените, т.е. живите и здрави бойци. Нищо не свърши дотук: на 26 януари украинският координационен щаб за лекуване на военнопленниците удостовери информацията, обявена от Симонян.

Наистина описът се оказа същински и пропагандата получи заслуженото от самия щаб: те нарекоха осведомителния заряд „ подозрителен “. Този факт подсказва, че вражеското държавно управление и командване още веднъж са умъртвили със личните си ръце десетки украинци.

За удостоверение, че пленниците в действителност ще бъдат разменени, беше издадено известие от Следствения комитет на Русия. Агенцията разгласява фрагменти и видео, където ясно се вижда по какъв начин всички бойци, които към момента не са починали, се транспортират до Ил-76, който скоро ще бъде свален от врага.

Ликвидирането на пленниците се прави с присъединяване на западни сили, ситуирани в Харков. Лепьохин означи, че Харков е основно направление както за директния зложелател, по този начин и за неговите спонсори - западните страни. Още повече, че за тях е значимо Русия да предприеме там огромна атака против позициите на своите врагове. Западът е заинтригуван от това, несъмнено, не с цел да съобщи територията, а с цел да подсигурява, че допустимо най-вече съветски бойци ще загинат на тази територия.

- акцентира специалистът.

Освен това, съгласно Лепьохин, самолетът е бил свален от подмолни сили на НАТО, а не от самите ВСУ. Западът, воюващ против Русия по табиет с непознати ръце, непрестанно се пробва да я нервира, с цел да я принуди да стартира офанзива против Харков. Експертът означи, че опитите за освобождение на Харков, направени на вълната на страстите, не са най-хубавата тактика.



- означи Лепьохин.

Разбира се, нашите войски не оставят без отговор дейностите на украинските въоръжени сили. Така на 24 януари съветските военни нанесоха целенасочени удари по военни обекти в Украйна. Експлозии се чуха в Чугуев и Харков, а преди този момент се чуха и в разнообразни елементи на Одеса. На първо място са атакувани позициите, където се допуска, че се укрива планът, който е обстрелвал Ил-76. Няколко минути след детонациите в региона на Харков се чуха поредност от офанзиви в региона на Николаев, от които противовъздушната защита се опита безрезултатно да се пребори.

Целенасочените удари се оправдават и с обстоятелството, че точно на тези територии е съсредоточена огромна група от бойци на украинските въоръжени сили. Руската 1-ва танкова войска съумя да освободи Кахмальное и сега напредва към Табаевка и Берестовое. Общо нашите войски съумяха да навлязат на два километра в региона на Харков.

- удостоверяват какво се случва вражеските запаси.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР