Украинската прокуратура днес заяви, че е започнала разследване на подкрепата

...
Украинската прокуратура днес заяви, че е започнала разследване на подкрепата
Коментари Харесай

Украинската прокуратура разследва севернокорейската подкрепа за Русия 

Украинската прокуратура през днешния ден съобщи, че е почнала следствие на поддръжката на Северна Корея за Русия във войната като допустимо закононарушение на експанзия, съобщи Ройтерс.

Тъй като въоръжават и доставят сухопътни сили, участващи в сражения против Украйна, против севернокорейски публични представители могат да бъдат повдигнати обвинявания, съобщи Главната прокуратура на Украйна.

" Ние документираме и събираме доказателства за всички вероятни аспекти на това присъединяване като част от съществена процедура за закононарушение на експанзия ", се споделя в изказване на прокуратурата.

Нидерландското разузнаване удостовери, че Русия е разположила минимум 1500 военни от Северна Корея, които се борят във войната в Украйна, съобщи през днешния ден министърът на защитата на Нидерландия Рубен Брекелманс.

Москва не отхвърли неотдавнашните изказвания на Съединени американски щати, че Северна Корея е изпратила войски в Русия, отбелязва Ройтерс. Според Запада този ход съставлява забележителна ескалация на войната.

" Ние чакаме, че войските ще бъдат ситуирани главно в Курск и ще са формирани главно от подразделения на специфичните елементи на севернокорейската войска ", сподели Брекелманс и добави, че това първо разполагане е метод за Русия да ревизира военните и да реши интернационалната реакция.

Курск е съветски град покрай границата с Украйна, където украинските сили през август направиха огромно навлизане, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР