Украинската посланичка у нас Н. Пр. Олеся Илашчук излезе със

...
Украинската посланичка у нас Н. Пр. Олеся Илашчук излезе със
Коментари Харесай

Украинското посолство с отговор на статията на БТА „Десетки хиляди украинци в наборна възраст бягат от страната си, за да не отидат на фронта“

Украинската посланичка у нас Н. Пр. Олеся Илашчук излезе със изказване във връзка публикацията на Българска телеграфна агенция „ Десетки хиляди украинци в наборна възраст бягат от страната си, с цел да не отидат на фронта “:

Ползвайки предоставеното от Българска телеграфна агенция право на отговор Посолството на Украйна желае да подчертае, че в условия на хибридната война на русия против Европейския Съюз и груповия Запад, осведомителните и психически офанзиви остават значим инструмент на незаконния съветски режим и страната терорист.

Фокусът на съветската агитация на настоящия стадий, когато съветската войска навлиза във етапа на позиционна война, е върху дискредитирането на Украйна, подкопаването на имиджа и бойния дух на украинците, които пазят страната си. Целта й е поддържането на песимистични и деструктивни настройки освен в Украйна, само че и по света.

Отделните статистически обстоятелства, разказани в публикацията, по никакъв метод не корелират с титаничните старания на украинския народ, който към този момент 640 дни пази страната си от съветската окупация и заличаване. Украинските жители, дами и мъже, отбраняват и освобождават суверенната територия на Украйна, в границите на приетите от интернационалните сътрудници граници към 1991 година

За възобновяване на националния суверенитет и териториалната целокупност, което е несъмнено в Конституцията на Украйна, се борят освен военни, само че и студенти, лекари, юристи, спортисти и артисти. Сред бранителите са над 60 000 дами, които служат в редовете на Въоръжените сили на Украйна. След 24 февруари 2022 година повече от 2,5 милиона украински жители се върнаха в Украйна.

Военното управление възнамерява всички интервенции, поддържа хора и настъпателен капацитет. Силите за защита на Украйна работят премерено и оптимално дейно, унищожават вражеска бойна техника, логистика и персонален състав на съперника.

През последните месеци благодарение на интернационалните сътрудници Украйна завоюва редица значими победи: възвърне „ зърнения кулоар “, аргументи провали на съветския флот, стартира да освобождава левия бряг на Днипро и реализира прогрес по въпросите на европейската и евроатлантическа интеграция. На последната среща на Рамщайн 20 страни от НАТО се сплотиха в нова коалиция за наземна противовъздушна защита за Украйна, водена от Германия и Франция.

В отговор на това кремъл продължава да основава дезинформацията, фалшификатите, терора и изнудването.

кремъл приготвя нова зимна акция на гнет против целия украински народ – следващ опит за заличаване на инфраструктурата на Украйна през зимния интервал. През последните няколко дни русия извърши няколко огромни ракетни офанзиви и масирани офанзиви с ударни дронове, сплашвайки най-вече мирни дами и деца в градове и села, разрушавайки жилища, къщи, учебни заведения и детски градини, пробвайки се да им отнеме вода, светлина и топлота.

След като загуби към този момент над 300 000 души персонален състав, съветският незаконен режим не стопира да се пробва да излъчва подправените си разкази, че Украйна има „ виновност “ за това, че русия я е нападнала.

Пълното игнориране на причинно-следствената връзка, подмяната на понятия и обстоятелства няма да оказват помощ на режима в кремъл да се показа за „ миротворец “ след направените закононарушения и кръвопролития в Украйна. Всички закононарушения на съветската федерация против украинския народ се документират и възобновяване на справедливостта е взаимна задача на интернационалната антипутинска коалиция. Както и взаимната задача на демократичните страни по света е да се спре агресорът и терорист и да се подсигурява спазването на интернационалния юридически ред за връщане на мира, което е главната задача на Формулата за мир на президента на Украйна.

Ползвайки се от случая Посолството на Украйна желае да искаже огромни благодарности на Република България и българския народ за всестранна поддръжка на Украинска страна и украинския народ в продиводействие против въоръжнна експанзия, в политическо, финансово, отбранително и хуманитарн измерение.

(Текстът е оповестен без редакторска интервенция. Русия и Кремъл са написани с дребни букви в текста на украинското посолство - бел. ред.)

Източник: Българска телеграфна агенция

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР