Украинската полиция разследва смъртта на над 12 000 цивилни граждани,

...
Украинската полиция разследва смъртта на над 12 000 цивилни граждани,
Коментари Харесай

Украйна разследва над 12 000 убийства на цивилни

Украинската полиция проверява гибелта на над 12 000 цивилни жители, а 1200 тела, в това число тези, открити в всеобщи гробове, към момента не са разпознати. Това съобщи Игор Клименко, шеф на Националната полиция в Киев.

" В цяла Украйна получихме известия, открихме съответните наказателни производства за гибелта на повече от 12 000 души, които бяха открити, по-специално в всеобщи гробове ", съобщи Клименко в извънредно изявление за Интерфакс-Украйна.

Той означи, че единствено в региона на Киев са починали повече от 1500 цивилни жители. " В Буча, Ирпен, Гостомел, Бородянка имаше доста убити хора, които лежаха напряко на улиците. Снайперистите стреляха по тях от танкове, от бронетранспортьори, макар белите ленти, които съветските военни принуждаваха хората да носят ", сподели началникът на Националната полиция.

Клименко добави, че огромен брой хора са били открити мъртви в домовете си: " И когато нашите експерти по взривни субстанции, криминалисти, следователи отидоха в жилищата, те откриха тези тела. Тези хора са умряли от минни произшествия “.

Що се отнася до всеобщите гробове, началникът на полицията сподели, че е прекомерно рано да се показват съответни числа, защото всяка седмица се откриват още и още тела. „ В Буча 116 души са били заровени в един подобен гроб. Имало е и по-малки погребения – с по 5-7 души. Тук приказваме за поданици, които са събрали телата на починалите и са ги погребали в паркове “, добави Клименко.

Според началника на Националната полиция към 75% от починалите са мъже, 2% са деца, а останалите са дами. " Това е цивилно население, хората не са имали нищо общо с военните или правоохранителните органи ", сподели Клименко.

Говорейки за процедурата по ексхумация, началникът на Националната полиция означи продължителността и сложността на процеса. " Досега не са разпознати към 1200 тела. Това е дълъг развой, много трудоемък, тъй като доста тела са в положение на разпад, откакто са били заровени, убити. Те не могат да бъдат разпознати. Роднините би трябвало да са единствено директни - баща-майка-деца. Това е единственият метод, по който работим ", съобщи Клименко.
ТЕМА преди 59 минути 683 преди 2 часа 686 преди 4 часа 768
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР