Украинската писателка Виктория Амелина почина в болница от раните си,

...
Украинската писателка Виктория Амелина почина в болница от раните си,
Коментари Харесай

След обстрела в Краматорск почина украинската писателка Виктория Амелина

Украинската писателка Виктория Амелина умря в болница от раните си, получени по време на на съветската войска против Краматорск на 27 юни. Украинският град се намира западно от фронтовата линия в Донецка област.

Така броят на жертвите на нападението набъбна на 13.

По време на ракетния удар Амелина е била в пицария с делегация от Колумбия - политика Серхио Харамильо, писателя Хектор Абад и журналиста Каталина Гомес. Те също бяха ранени.

37-годишната Виктория Амелина е създател на два романа и една детска книга, притежател на премията Джоузеф Конрад-Коженевски , която се присъжда на млади украински писатели.

След пълномащабното военно навлизане на Русия в Украйна през февруари 2022 година, тя се причислява към правозащитната организация Truth Hounds и проверява закононарушенията на съветската войска в окупираните и по-късно освободени територии.

Работила е в източната, южната и северната част на Украйна - по-специално в Изюм , където откри дневника на детския публицист Владимир Вакуленко , който беше похитен от съветските военни и погубен.

Амелина беше почнала работа по първата си нехудожествена книга на британски език, която споделя за украинските дами и техния живот по време на войната.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР