На живо: Украйна казва, че нейните сили са свалили 15 руски дрона по време на нощна атака

...
Украинската отбрана е свалила 15 руски дрона по време на
Коментари Харесай

Украинската отбрана е свалила 15 руски дрона по време на нападение през нощта, съобщиха военновъздушните сили на Украйна в събота. В него се казва, че 17 ирански дрона Shahed са били използвани във въздушното нападение и не се уточнява какво се е случило с другите два. Прочетете нашия блог на живо за всички най-нови събития относно войната в Украйна. Всички часове са парижко време (GMT+2).

9:28 сутринта: Путин посещава генерали, които наблюдават войната в Украйна в Южна Русия, казва Кремъл

Руският президент Владимир Путин проведе среща с командващия войната на Москва в Украйна в щаб на армията в южния руски град от Ростов на Дон, съобщиха от Кремъл в ранните часове на събота.

„Владимир Путин проведе среща в щаба на специалната военна оперативна група в Ростов на Дон“, се казва в изявление на Кремъл.

„Държавният глава изслуша брифинги на началника на Генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов, командири на направления и други висши офицери от групировката.“

8:18 сутринта: Украйна твърди, че е унищожила 15 Руски дронове по време на атака през нощта

Украинската отбрана е свалила 15 руски дрона по време на атака през нощта, съобщиха военновъздушните сили на Украйна в събота.

Той каза, че 17 произведени в Иран дрона Shahed са били използвани във въздушното нападение и го направиха не уточнява какво се е случило с другите двама.

Руските сили „атакуваха от север с атакуващи UAV „Шахед-136/131“. Общо 17 атакуващи дрона бяха изстреляни от района на Курск“, казаха украинските сили в Telegram .

Той добави, че противовъздушната отбрана е активирана в „северните и централните, както и в западните райони“.

7:37 сутринта: Изтребители F-16 няма да пристигнат в Украйна „скоро“

Репортаж от Киев, кореспондентът на FRANCE 24 Еманюел Шаз каза, че хората в украинската столица са „доста реалисти“ относно съобщението на Вашингтон за одобрението си Холандия и Дания да доставят F-16 на Украйна.

Изтребителят самолети няма да дойдат в Украйна "скоро", каза Чаз. „(Украинското) правителство вече призна, че това няма да се случи тази есен, вероятно не и тази зима.“

„Пилотите се нуждаят от поне шест месеца обучение и няма толкова много пилоти, които могат да бъдат обучени незабавно [. ..] има осем пилота, които могат да преминат незабавно обучение, докато други първо биват изпращани в клас по английски в Англия, за да могат да следват обучението в англоговорящите страни."

"Всички тези препятствия означават, че изтребителите няма да дойде скоро в Украйна и това също означава, че няма да даде на Киев решаващо предимство в контранастъплението“, добави Чейз.

Ключови събития от петък, 18 август:

Украйна и съседна Румъния подписаха споразумение в петък, за да работят заедно за увеличаване на износа на зърно от Киев през Румъния, след като Москва прекъсна ключово военновременно споразумение за корабоплаване, което позволява безопасно преминаване през Черно море.

САЩ дадоха своето одобрение на Холандия да достави изтребители F-16 на Украйна, каза холандският министър на отбраната в петък, което е голяма печалба за Киев, въпреки че самолетите няма да имат незабавно въздействие за почти 18-месечната война срещу Русия.

(ФРАНЦИЯ 24 с АФП, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР