Украинската национална компания „Нафтогаз“ смята да подаде иск в международен

...
Украинската национална компания „Нафтогаз“ смята да подаде иск в международен
Коментари Харесай

„Нафтогаз“ ще иска компенсация при прекратяването на транзита на газ от Русия през 2020 г.


Украинската национална компания „ Нафтогаз “ счита да подаде иск в интернационален съд за обезщетения при положение на преустановяване от идната 2020 година пренос на газ от Русия през украинската територия. Това е декларирал в петък, 5 юли изпълнителният шеф на „ Нафтогаз Украйна “ Юирй Витренко. Така реагира топмениджърът на рецензията от страна на ръководителя на политическия съвет на украинската партия „ Опозиционна платформа – За живо “ Виктор Медведчук по собствен адрес, означават украински и съветски организации.

Витренко е отбелязал, че Киев е заинтересоват от запазването на преноса на газ от Русия за Европа през територията на Украйна, само че при транспарантни условия и в сходство с европейското законодателство.

Ще продължаваме да отстояваме съгласувана с Европа градивна позиция на договарянията за продължение на преноса. Ние желаеме да има пренос “, написа Витенко на страницата си във Facebook.

Ако няма пренос, поради „ политическата позиция “ на Русия, то „ посредством интернационалния арбитраж ще желаеме обезщетения “, прибавя той. „ Имаме задоволително юридически учредения “, отбелязва изпълнителният шеф на украинската компания.

Припомняме, че настоящите контракти за доставка и пренос на газ от Русия през територията на Украйна изтичат в края на 2019 година Няма изясненост за бъдещите вероятности за доставка и пренос на газ. Датата на идващите тристранни газови договаряния във формат Русия-Украйна-ЕС се чака през септември, само че импровизирано.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР