Украинската квалификантка Леся Цуренко се е оттеглила от мача от

...
Украинската квалификантка Леся Цуренко се е оттеглила от мача от
Коментари Харесай

Цуренко разкри, че е получила паник атака след разговор с президента на WТА и затова е прекратила участието си в Индиън Уелс

Украинската квалификантка Леся Цуренко се е отдръпнала от мача от третия кръг на шампионата в Индиън Уелс против втората сложена Арина Сабаленка от Беларус, откакто е получила паник офанзиви след диалог с президента на Женската тенис асоциация (WТА), разкри тя през днешния ден.

Цуренко, която победи хърватката Дона Векич с 2:6, 6:2, 6:2 в петък, се отдръпна от шампионата малко преди срещата й против Сабаленка, базирайки се на персонални аргументи, оповестиха уредниците.

" Причината за отдръпването беше паник офанзива. Официално ще написа " персонални аргументи ", само че в действителност става дума за проблеми с дишането и, може да се каже, нервност ", съобщи Цуренко пред уеб страницата " Big Tennis Ukraine ".

33-годишната теннистка разкри, че повода зад нейната паническа офанзива е диалог, който е провела дни по-рано с президента на WТА Стив Саймън за отзвука в тенис средите на съветската инвазия в Украйна.

" Бях безусловно шокирана от това, което чух. Той ми сподели, че самият той не поддържа войната, само че в случай че играчите от Русия и Беларус го вършат, то това е единствено тяхно лично мнение и мнението на другите хора не би трябвало да ме тревожи ", сподели тя.

" В същото време той означи, че в случай че това се беше случило с него и той беше на мое място, щеше да се почувства извънредно ", добави Цуренко.

В отговор на молба за коментар от женската тенис асоциация споделиха за Ройтерс: " WТА поредно показва цялостната си поддръжка за Украйна и изрично осъжда дейностите, подхванати от съветското държавно управление ".

Цуренко добави, че шефът на WТА е изразил увереността си в допускането на състезателите от Русия и Беларус на Олимпийските игри.

" На въпрос дали схваща какво ми приказва по време на дейната фаза на военната експанзия на Русия в моята страна, той отговори утвърдително и това беше неговото мнение ", съобщи още тенисистката.

Цуренко добави, че диалогът й с шефа на WТА се е състоял преди успеха във втория кръг против Векич.

" Наистина се надявам, че ще мога да усвоя цялата тази информация и да бъда по-добре готова за идващия шампионат ", сподели тя.

Цуренко разкри, че украинските играчи са поискали конферентен диалог с Борда на шефовете на WТА, с цел да обсъдят управлението на централата и обвързваните с тях опасения.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР