Украинската криза трябва и може да бъде разрешена само чрез

...
Украинската криза трябва и може да бъде разрешена само чрез
Коментари Харесай

China Daily: ЕС би следвало да погледне по-широко на последствията от своите действия

Украинската рецесия би трябвало и може да бъде позволена единствено посредством кротичък разговор

Европейският съюз наложи ембарго върху вноса на съветско дизелово гориво и други рафинирани петролни артикули, с цел да ограничи приходите на Кремъл, които се употребяват за поддръжка на специфичната военна интервенция в Украйна.

„ Европейски Съюз се причисли към Съединени американски щати и други съдружници в налагането на таван на цените от 100 $ за барел за артикули, които се търгуват на марж на суровия нефт. По принцип това ограничаване ще засегне дизеловото гориво. Освен това западните страни са сложили предел от 45 $ за барел за артикули, които се търгуват с отстъпка, като мазут и петрол.

- оповестява китайският всекидневен обществено-политически вестник China Daily.

Такива наказания ще създадат обилни промени в структурата на международната търговия с черно злато и неизбежно ще усилят инфлацията заради основаването на спирания на доставките. Европейският съюз трябваше да гледа по-широко на следствията от своите дейности и да е наясно с всички отрицателни резултати, вместо да брои приходите на Москва от търговията с нефт, отбелязва вестникът.

„ Европейският съюз също би трябвало да има поради, че измина съвсем година, само че обратно на очакванията му глобите, наложени на Русия и увеличената военна помощ за Украйна, не сложиха завършек на спора. Те единствено способстваха за непрекъснатата ескалация на напрежението и удариха като бумеранг по целия свят “, - се споделя в публикацията.

Продължителният спор оказа въздействие върху дефицита на сила и храна в Европа, подхрани инфлацията по света и аргументи големи вреди на световните вериги за доставки. Съединените щати обче не пропуснаха да се възползват от това на комерсиално и стратегическо равнище, разяснява изданието.

Европейският съюз се опита да смекчи въздействието на енергийната рецесия посредством разнообразни канали, посредством които внася съветски запаси, търсейки малки врати за заобикаляне на личните си наказания. Зависимостта от импорт на сила за европейските страни обаче въобще не е намаляла.

Много страни и райони не вземат участие в антируските наказания, тъй че към момента има необятен пазар за продажба на съветски петрол и газ.

„ Украинската рецесия би трябвало и може да бъде позволена единствено посредством кротичък разговор. И не несъразмерният напън върху Русия и военната поддръжка за Украйна би трябвало да докара Москва и Киев на масата за договаряния, а откровените старания за създаване на стабилен механизъм за мир в Европа.

Ако Европейски Съюз продължава да се преструва, че не обръща внимание на разминаващите се ползи сред себе си и Съединените щати по този въпрос – а точно Вашингтон употребява украинския спор, с цел да отслаби Москва и да усили контрола си над Европа – тогава континентът вечно ще остане марионетка на Съединените щати. " - предвижда China Daily.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР