Украинската контраофанзива започна, съобщи Институтът за изследване на войната на

...
Украинската контраофанзива започна, съобщи Институтът за изследване на войната на
Коментари Харесай

Как се развива украинската контраофанзива?

Украинската контраатака стартира, заяви Институтът за проучване на войната на 8 юни. Като добави, че Украйна е направила контраофанзивни интервенции с друг резултат по минимум 3 посоки на фронта като част от напъните за  по-голяма контраофанзива, които се развиват от 4 юни. В Източна Украйна украинските войски се минали в нахлуване в и към Бахмут. Предприели са локализирани офанзиви към западната граница на Донецка и източната част на Запорожка област. Изглежда организират наземни офанзиви в западната част на Запорожка област в региона южно и югозападно от Орихив. 

На 8 юни украинските сили реализираха лимитирани триумфи в региона на Бахмут, в това число стеснен прогрес наоколо до Берхивка. Това е на шест километра северозападно от Бахмут. И по западния бряг на канала Сиверски Донецк, западно от Андриевка. 

Украински публични лица алармираха, че украинските сили са минали от отбранителни към настъпателни интервенции в региона на Бахмут и реализират триумфи на разстояние сред 200 м и съвсем два километра по фланговете на града. 

Украинските сили продължиха да организират лимитирани наземни офанзиви по административната граница сред областите Донецк и Запорожие. Заместник-министърът на защитата на Украйна Хана Малер съобщи, че боевете в посока Велика Новосилка не престават. 

Украинските сили организираха лимитирана, само че забележителна офанзива в западната част на Запорожка област. 

Късно вечерта на 7 юни съветски източници започнаха да оповестяват, че единици на украински бригади, които неотдавна бяха оборудвани със западна екипировка, са почнали офанзива югозападно от Орихив. 

Руските източници признават, че украинските сили са пробили първата отбранителна линия по линията Мала Токмачка Полохи, само че оповестяват, че съветските детайли са съумели да контраатакуват и в последна сметка да изтласкат украинските сили назад на първичните им позиции. 

Институтът за проучване на войната споделя, че контранастъплението евентуално няма да се разгърне като една огромна интервенция. Тя евентуално ще се състои от доста дейности на многочислени места с друг размер и активност в продължение на седмици. Украинските сили не престават да се пробват да изненадат руснаците за това къде ще бъдат ориентирани главните старания.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР