Украинската контраофанзива е в ход от няколко дни, но досега

...
Украинската контраофанзива е в ход от няколко дни, но досега
Коментари Харесай

Американски генерал: Украйна може да освободи Крим още това лято

Украинската контраатака е в ход от няколко дни, само че до момента войските на Киев са съумели да придвижат фронта единствено на няколко километра.

Наред с значимите за Украйна триумфи, като пробива на фронта в Донецка област, имаше и неуспехи, като да вземем за пример несполучливите офанзиви в южната част на страната, при които бяха унищожени и немски танкове Leopard 2.

С подобаващите оръжия обаче нещата могат да се развият доста бързо. Това твърди някогашният американски военачалник Бен Ходжис. Той счита, че даже Крим може да бъде освободен това лято. Но единствено при едно изискване.

„ Ако Западът даде на украинските сили всичко, от което се нуждаят... тогава към момента чакам Украйна да освободи Крим до края на това лято “, написа Ходжис за Центъра за разбор на европейската политика.

Според Ходжис Киев се нуждае на първо място от прецизни оръжия с огромен обхват на деяние. Те разрешават да се нападат цели надалеч зад фронта, като хранилища за муниции или командни центрове.

Това значи, че в случай че Западът достави подобаващите оръжия, Украйна може да изгони съветските войски от Крим преди септември.

Англия към този момент е сложила началото и е предала на украинската войска крилати ракети от вида " Storm Shadow " (с обхват 560 км).

Украйна също по този начин е попитала Германия дали може да получи разрушителя на бункери " Таурус ". Но супероръжието с обхват 500 километра, което още през днешния ден може да порази всички цели в Крим, към този момент не е доставено от Берлин.

Ходжис обаче се надява изключително на държавното управление на Съединени американски щати, тъй като то би могло да достави ракети АТАСМС. Въпреки че те биха имали обхват единствено до 300 километра, биха могли да бъдат изстрелвани от земята, за разлика от " Таурус " или " Сторм Шадоу ". Според Ходжис тези оръжия биха дали на украинската атака " голям подтик ".

И въпреки всичко действителната съществена офанзива към момента не е осъществена. Едва когато в багра се включат " огромни бронирани формирования ", ще се разбере, " че главната офанзива в действителност е почнала ", споделя някогашният военачалник. Целта на главната офанзива също се пази в загадка " допустимо най-дълго " по стратегически аргументи, споделя Ходжис.

Но фактът е следният: с прецизните оръжия с огромен обхват на деяние нито една област в Украйна към този момент не би била безвредна за съветската войска.

Крим се счита освен за значима стратегическа цел, само че е и с огромно алегорично значение и за двете страни.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи през август 2022 година, че войната " стартира с Крим и би трябвало да приключи с Крим, с неговото избавление ".

През 2014 година Русия нелегално окупира и анексира полуострова в Черно море.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР