Украинската компания „Укртрансгаз“ е съгласувала с операторите на други страни

...
Украинската компания „Укртрансгаз“ е съгласувала с операторите на други страни
Коментари Харесай

Укртрансгаз се подготвя за реверсивни доставки на газ от Румъния


Украинската компания „ Укртрансгаз “ е съгласувала с операторите на други страни механически решения за реверсивни доставки на газ от Румъния и разчита, че от 2020 година по това трасе за Украйна може годишно да се внасят 1,5 милиарда куб м газ. Това излиза наяве от известие на пресслужбата на оператора на украинския оператор на газотранспортната система.

„ Подготвяме се главно за зимата на 2019/2020 година - сътворяваме спомагателни благоприятни условия за доставки на газ от Европейски Съюз. Заедно с „ Молдовагаз “ приготвяме ново трасе за импорт на газ от Румъния. „ Укртрансгаз “, „ Молдовагаз “ и операторите на газотранспортните системи на други страни съгласуваха нужните механически решения за основаване на нови мощности за импорт въз основата на трансбалканските газопроводи по направлението „ юг-север “ (реверс по газопровода Транзит-1) “, се споделя в известието на компанията.

„ Очаква се, че още от 1 януари 2020 година ще бъде основана непрекъсната мощ за импорт от Румъния в размер от 1,5 милиарда куб м газ годишно, без значение от размера на пренос на съветски газ през територията на Украйна “, означават още от пресслужбата.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР