Украинската компания Енергоатом публикува изявление, информиращо за отвличане на заместник-генералния

...
Украинската компания Енергоатом публикува изявление, информиращо за отвличане на заместник-генералния
Коментари Харесай

Украйна: Отвлечен е зам.-директор на АЕЦ "Запорожие"

Украинската компания " Енергоатом " разгласява изказване, информиращо за похищение на заместник-генералния шеф по човешките запаси на АЕЦ " Запорожие " Валерий Мартинюк.

" Вчера, 10 октомври, съветски терористи отвлякоха заместник-генералния шеф по човешките запаси на АЕЦ " Запорожие " Валерий Мартинюк. Държат го на незнайно място и евентуално употребяват присъщи за тях способи на мъчения и заплашване ", пишат от " Енергоатом ".

" По този метод руснаците се пробват да се снабдят с по този начин нужната информация за персоналните досиета на чиновниците на Запорожката АЕЦ, с цел да принудят украинските чиновници да работят за " Росатом " допустимо най-скоро. Окупаторите безусловно изтезават нуклеарните служащи на ЗНЗ, като не пропущат и най-жестоките форми на принуждение ", допълват от компанията.

" Обръщаме се към генералния шеф на МААЕ Рафаел Гроси и цялата международна общественост с апел да подхващат всички вероятни ограничения за незабавното освобождение на Валерий Мартинюк от плен на съветските окупатори и връщането му към осъществяване на служебните отговорности ", пишат още от " Енергоатом ".

" Произволът на окупаторите в Запорожката АЕЦ би трябвало да бъде преустановен допустимо най-скоро! За тази цел е належащо да се сътвори зона за нуклеарна сигурност към ЗАЕЦ и тя да се върне под цялостния надзор на Украйна! ", споделят от " Енергоатом ".

russians kidnapped yesterday & apparently torture Valeriy Martyniuk, deputy director for HR, acc to Energoatom. terrorists are trying to get info about ZNPP personnel in order to force them to work for rosatom. The occupiers torture ZNPP workers too. What the hell!
— Olena Halushka (@OlenaHalushka)

Източник: " 24 часа "

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР