Украинската газова компания Нафтогаз обяви в петък, че британски съд

...
Украинската газова компания Нафтогаз обяви в петък, че британски съд
Коментари Харесай

Нафтогаз твърди, че британски съд е замразил дивиденти от Северен поток

Украинската газова компания " Нафтогаз " разгласи в петък, че английски съд е постановил замразяването на предстоящ дял на " Газпром " от газопровода " Северен поток " като поръчителство за претенциите на " Нафтогаз ", съобщи съветската организация ТАСС, цитирайки " Нафтогаз ".

Решението на Търговския съд на Англия и Уелс е взето на 11 юни и изисква от съветския газов тръст при разпределение на дял от " Северен поток " да внесе 145 млн. $ в интерес на " Нафтогаз " поради разширените разисквания по обжалване на предходно решение от трибунал в Стокхолм по отношение на претенциите на украинската компания.

Съдът също по този начин е задължил " Газпром “ да обезпечи утвърждението на “Нафтогаз “ или утвърждението на съда, когато акционерите на " Северен поток " вземат нови решения за погашение на дивиденти, с които да се обезпечат плащания”, написа компанията.

Киев също добави, че ще изиска обезщетение в интернационалните съдилища, в случай че Русия спре през идната година преноса на газ през Украйна.

Спорът на " Нафтогаз " с " Газпром " се връща към решението на арбитражния съд от 2018 година в Стокхолм, в което украинската газова компания се опита да предяви иск за над 2.5 милиарда $ активи, които компанията твърди, че са дължими като отплата за нарушаване на договорни отговорности, за което се твърди, че е осъществено през 2014 година През това време " Газпром “ включи Украйна в система за предплащане за доставки на газ на фона на невъзможността на последната да изплати големите си газови задължения, които в края на 2014 година възлизаха на 4.6 милиарда $.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР