Кои са 82-ра десантно-щурмова бригада на Украйна? Нова елитна част, въоръжена с най-добрата западна екипировка, изглежда разтърси Русия.

...
Украинската елитна 82-ра въздушно-щурмова бригада изглежда се е присъединила към
Коментари Харесай

Украинската елитна 82-ра въздушно-щурмова бригада изглежда се е присъединила към нейната контраофанзивна битка.

Поделението има голяма колекция от Западни превозни средства и танкове на Обединеното кралство, според изтекли американски документи.

Руските военни коментатори изтъкват бригадата, като казват, че е постигнала известен напредък.

Елитна украинска част се присъедини към нейната контраофанзива срещу Русия и изглежда разтревожи някои от враговете си.

Украинската 82-ра въздушно-щурмова бригада предизвика вълнение, когато се присъедини към атаката. Самата Украйна е публикувала малко информация за единицата, но изтеклите документи и сметки от бойното поле допринасят за нейната репутация.

Твърди се, че 82-ра се е присъединила към битката близо до село Роботине в югоизточната част на страната. Районът е сцена на интензивни боеве и където Украйна твърди, че е постигнала малки печалби, съобщи украинският Kyiv Post.

Отрядът, съставен от 2000 войници, преди това е бил държан в резерв, Ребека Ромен от Insider съобщават, докато много от другите части на Украйна се опитаха да продължат напред, постигайки малък напредък, но без големи пробиви.

82-ра бригада вече може да помогне на тези усилия: тя разполага с голям запас от модерно западно оборудване, което украинските лидери разпределя внимателно предвид сравнително малкото количество, с което разполага.

Изтекли документи на Пентагона от февруари и март тази година казват, че се очаква звеното да има 90 американски бойни машини Stryker, 40 произведени в Германия бойни машини на пехотата Marder , 24 произведени в САЩ пехотни превозвача M113 и 14 танка Challenger от Обединеното кралство, съобщи Politico.

Това би означавало, че само 82-ри батальон ще разполага с половината от най-добрите бронирани машини за пехота на Украйна от нейните съюзници в НАТО, Kyiv Post съобщи.

И това означава, че батальонът ще бъде единственият в Украйна, използващ превозните средства Marder и Strkyer, съобщи Kyiv Post.

Всъщност документите казват, че всички голямото оборудване на бригадата ще бъде неща, които идват от съюзническите страни, съобщи Forbes. Други единици са много по-малко оборудвани, често разчитащи на оборудване от съветската епоха и оборудване, финансирано от хора.

Танковете Challenger са снимани близо до Robotyne, модифицирани с добавени клетки за защита срещу удари с дронове, съобщи The Telegraph .

Русия изглежда е разтърсена от пристигането на батальона.

Някои от най-известните личности, коментиращи войната в Русия, изтъкнаха батальона през последните няколко дни, включително провоенен телевизионен водещ Владимир Соловьов, който в понеделник каза, че единицата и се бие с Robotyne със западни машини.

Прокремълският блогър Рибар каза в неделя, че батальонът е успял да изтласка Русия от някои позиции в близкото село Verbove.

[И двата разказа предполагат, че Русия е успяла да се пребори с 82-ра, твърдение, което Insider не можа да провери, но което отговаря на модела на преувеличени твърдения за успех от руска страна.]

Засега не е ясно колко добре ще се представи батальонът в крайна сметка срещу Русия. А Kyiv Post съобщи, че компонентът на пехотните превозни средства е започнал обучение едва през март.

Майкъл Кларк, анализатор по отбраната и сигурността, каза пред Rebecca Rommen от Insider, че влизането на батальона в битката показва как украинските генерали са „решили да сложат всичките си чипове на масата."

Той каза, че 82-ра изглежда е била "върхова" сила, предназначена да пробие тежката отбрана на Русия и да позволи на повече редовни войски да почистват след тях.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР