Украинската делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ)

...
Украинската делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ)
Коментари Харесай

Украйна бойкотира ПАСЕ заради връщането на Русия

Украинската делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) се отдръпна демонстративно в митинг след приемането на правилник , който разрешава на съветските депутати да се върнат в организацията пет години след анексирането на Крим, осведоми Агенция Франс Прес.
 ПАСЕ одобри правилник, допускащ връщането на Русия - без условия
ПАСЕ одобри правилник, допускащ връщането на Русия - без условия

ПАСЕ си самозабрани да лишава от право на глас…

Президентът на Украйна Владимир Зеленски съобщи, че е " отчаян " от решението на асамблеята да се върне Русия , до момента в който ръководителят на делегацията разгласи, че Украйна ще приключи работата си в асамблеята.

Базираната в Страсбург асамблея реализира единодушие тази заран да се разреши на съветските представители да се завърнат в органа . Преди пет години Москва изгуби правото си на глас поради анексирането на Крим.

" Разочарован съм от решението на ПАСЕ , което удостоверява правата на съветската делегация без ограничавания ", разяснява Зеленски.

Той добави, че е разискал въпроса с френския президент Еманюел Макрон и с немския канцлер Ангела Меркел през предходната седмица.

Опитах се да убедя Макрон и Меркел, че връщането на съветската делегация в ПАСЕ е допустимо единствено в случай че Русия извърши главните претенции на асамблеята. Жалко е, че нашите европейски сътрудници не ни послушаха, написа украинският водач във " Facebook ".

Украинският народен представител Владимир Ариев, началник на делегацията на Украйна в ПАСЕ, съобщи, че са решили да прекратят присъединяване си в работата на ПАСЕ , с изключение на по въпроси, отнасящи се до отнемането на правата на съветската делегация.

Той разясни, че делегацията е поискала от украинския парламент " незабавно " да разиска участието на страната в ПАСЕ. Делегацията също по този начин изиска от президента на Украйна да намерения по въпроса за бъдещата работа на страната в Съвета на Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР