Украинската държавна ядрена компания Енергоатом предупреди, че има риск нивото

...
Украинската държавна ядрена компания Енергоатом предупреди, че има риск нивото
Коментари Харесай

Украинската държавна ядрена компания не може да следи радиационните равнища около Чернобил


Украинската държавна нуклеарна компания " Енергоатом " предизвести, че има риск равнището на радиация към завзетата от съветските сили Чернобилска атомна електроцентрала да се покачат, тъй като системите ѝ за наблюдаване на радиацията и и за сигнали за горски пожари в региона не работят, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2959
Малко след началото на нашествието на 24 февруари съветските войски откриха надзор над територията към някогашната атомна електроцентрала, трансформирала се през 1986 година в сцена на най-тежката нуклеарна повреда в международната история. В резултат на това системата за наблюдаване на нивата на радиация в по този начин наречената 30-километрова зона на отчуждение в горите към централата сега не работи, съобщи " Енергоатом ".

" Няма данни за настоящото положение на радиационното замърсяване на околната среда в зоната на отчуждение, което прави невероятно да се реагира съответно при закани ", добави компанията.

Тя уточни, че сезонните горски пожари, които пораждат най-често напролет и лятото, съставляват особена опасност, защото противопожарната работа в зоната не е в положение да работи.

" Радиационните нива в зоната на отчуждение и отвън нея, включително освен в Украйна, само че и в други страни, може доста да се влошат ", предизвестява " Енергоатом ".

Въпреки наличието на съветските войски украинският личен състав на оборудванията за нуклеарни боклуци в Чернобил продължава да работи. Той остана на промяна макар опасенията, че чиновниците към този момент са преуморени и изнемогват от безсилие поради невъзможността на тяхно място да пристигна нова промяна служащи. Вчера нуклеарната организация на Организация на обединените нации заяви, че е била осъществена ротация на личния състав, което е разрешило на част от чиновниците от предходната промяна най-сетне да си тръгнат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР