Украинската държавна компания Енергоатом предупреди за изключително висок риск от

...
Украинската държавна компания Енергоатом предупреди за изключително висок риск от
Коментари Харесай

Украйна: Има риск от изтичане на радиация от Запорожката АЕЦ

Украинската държавна компания " Енергоатом " предизвести за извънредно висок риск от приключване на радиация от Запорожската атомна електроцентрала поради съветските артилерийски обстрел, съобщи БНР.

Русия продължава да упреква украинските сили за обстрела на централата. Русия е изпратила писмо до членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в което ползва доказателства за обстрел на Запорожката атомна електроцентрала, осъществен на 25 август от украинските сили. Според съветското министерство на защитата, през последните дни са осъществени украински офанзиви с дронове, тежка артилерия и реактивни системи за залпов огън.

Властите в Запорожка област са подготвени за всякакво развиване на ситуацията към Запорожката атомна електроцентрала, като е създаден и проект за евакуация на популацията при нужда, съобщи ръководителят на назначената от Москва регионална администрация Евгений Балицки.

Международната организация за атомна сила е утвърдила листата с специалисти, които се чака да дойдат в атомната електроцентрала идната седмица, написа " Ню Йорк таймс ". В делегацията ще бъде генералният шеф на организацията Рафаел Гроси и още 13 представители най-вече на неутрални страни, като няма да бъдат включени експерти от Англия и Съединените щати.

Англия разгласи, че ще подари шест подводни дрона на Украйна, с цел да ѝ помогне да обезврежда съветските мини край крайбрежията си. Десетки членове на украинския флот ще бъдат подготвени да употребяват дроновете през идващите няколко месеца, като образованието на първите от тях към този момент е почнало.

Пентагонът е разширил потреблението на морски превоз за доставки на оръжия за Киев напролет, разяснява " Вашингтон поуст ". Според изданието това е знак, че Вашингтон чака усилване на спора в Украйна и че той може " да продължи месеци наред и дори години ".

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР