Украинската държавна железопътна компания наложи ограничения за превоз на стоки

...
Украинската държавна железопътна компания наложи ограничения за превоз на стоки
Коментари Харесай

Украйна ограничава железопътните доставки към Полша и Румъния

Украинската държавна железопътна компания наложи ограничавания за транспорт на артикули за интервала 16 - 18 април за транспорт към Румъния през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дяково-Халмеу " и интернационалния транспортен възел "Вадул-Сирет ", както и за Полша през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Ягодин ", съобщи заместник-директорът на комерсиалния отдел на железницата Валерий Ткачов.
Ограниченията са въведени "поради натрупването на огромен брой вагони в посока западните прелези и апелите на западните сътрудници за понижаване на доставките посредством товарни влакове ", добави той.
Съседните страни "изглежда не са подготвени за внезапно увеличение на трафика на украински артикули на тяхна територия " заради дефицит на локомотиви, вагони, стеснен потенциал на придвижване и ограничавания за тежестта на товарните вагони, сподели още Ткачов и добави, че 29 461 вагона са били наоколо до граничните пунктове към 14 април, като броят им се е нараснал с 28 % през първите две седмици на април.
Украйна, главен аграрни производител, изнасяше множеството от стоките си през морски пристанища, само че след нахлуването на Русия беше принудена да пренасочи износа си към железопътния транспорт в западна посока.
"Не са взети решения за прекъсване или ограничение на дълготрайния трафик към европейските страни ", сподели заместник-директорът на украйнската железницата, като по думите му краткотрайните ограничавания са "чисто оперативно решение, което ще разреши прекосяване за разтоварване и унищожаване на образувалите се тапи ".
Според консултантската компания "АПК-информ " Украйна краткотрайно е лимитирала превозването на някои селскостопански артикули през граничните пунктове за Полша и Румъния.
От аграрното министерство на Украйна оповестиха предходната седмица, че главната задача на институцията е да откри различни способи за експорт на зърно. Страната разполага с 13 милиона тона зърно разполагаем за експорт.
Украйна би трябвало да освободи силозите си за новата годишна продукция през юли. Тя може да доближи до 40 милиона тона, съгласно "АПК-информ ".
Преди войната Украйна изнасяше 6 милиона тона зърно и маслодайни семена на месец, само че през март износът падна до 200 000 тона.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР