Украинската авиокомпания SkyUP съобщи, че неин самолет е бил принуден

...
Украинската авиокомпания SkyUP съобщи, че неин самолет е бил принуден
Коментари Харесай

Собственик на авиокомпания забрани полетите до Украйна, машина кацна принудително в Кишинев

Украинската самолетна компания SkyUP заяви, че неин аероплан е бил заставен да кацне в молдовската столица Кишинев вместо в Киев, защото ирландската компания, която е притежател на самолета, е наложила възбрана за влизане във въздушното пространство на Украйна, предава TACC

„ В сходство с условията на притежателя на самолета, самолетът на (авиокомпанията) SkyUP UR-SQO, летящ от Фуншал (о-в Мадейра, Португалия) до Киев (летище Бориспол),с номер на полет PQ0902, беше заставен да кацне в Кишинев (Република Молдова) “, оповестява SkyUP на своя уеб страница. Инцидентът е станал на 12 февруари, само че от самолетната компания разпростарниха информацията едвам в този момент. „ Компанията, която дава самолета на лизинг, основана в Ирландия, осведоми въздушния транспортьор за незабавната възбрана полет PQ0902 да навлезе в украинското въздушно пространство “, оповестява SkyUP.
свързани новини22869на 25.09.2020
Холандската самолетна компания KLM спря полетите до Украйна от събота, а също по този начин спря всички полети над въздушното пространство на Украйна.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР