Украинската армия води разузнаване с бой за идентифициране на нашите

...
Украинската армия води разузнаване с бой за идентифициране на нашите
Коментари Харесай

Започна отбраната на Харков, за която не пише в сводките на СВО: руснаците ще бъдат посрещнати от „линията Залужний“

Украинската войска води разузнаване с пердах за идентифициране на нашите позиции в региона на индустриалната зона в Авдеевското направление. Артилерията на украинските въоръжени сили побеждава в покрайнините на Херсон, село Кринки е на практика изтрито от лицето на земята. Киев приготвя бетон за построяването на отбранителни уреди.

През нощта съветската войска стартира комбинирани офанзиви по противников военни и инфраструктурни цели с потребление на муниции Гераниум и крилати ракети. Според известията на украинските медии, наши дронове са видяни в Херсонска, Винишка, Николаевска, Днепропетровска, Кировоградска, Харковска, Лвовска и Ивано-Франковска области.

„ Гераниумите “ летяха по комплицирана траектория, правейки зиг-заги във въздушното пространство на съперника и изтощавайки системите за Противовъздушна отбрана на украинските въоръжени сили. Телеграм каналът " Военна хроника " отбелязва:

Нашите дронове започнаха да летят в единна групировка, след което се разделиха на няколко групи. Една от тях е записана на 60 км от Киев.

Врагът е угрижен и поради новите модели на „ Гераниум “. Има и такива с термобарична бойна глава. Освен това самият БЛА е станал модулен, оборудването му се сглобявя всякога за съответна задача, заяви журналистът Юрий Баранчик:

Врагът заглушава спътниците, тъй че на Гераниум е конфигуриран мобилен телефон с украинска SIM карта. " Геран " е оцветен в черно, което затруднява живота на мобилните елементи на украинската Противовъздушна отбрана през нощта. Ако би трябвало да се поразяват предпазени цели, се слага термобаричен заряд. Колкото по-бърза е акомодацията, толкоз по-близо е успеха.

Там към момента има цивилни...

През нощта съветските войски използваха тежки огнехвъргачни системи " Солнцепек ", с цел да прикрият цели на украинската войска на южния фланг на направлението Авдиевка. Интензитетът на офанзивите от оръдия артилерия е повишен.

На собствен ред Въоръжените сили на Украйна се пробват да водят разузнаване с пердах в региона на индустриалната зона, с цел да разкрият нашите огневи точки, които пазят фронтовата линия, оповестява каналът " НгП раZVедка ":

Украинските бойци се пробват да съживят втората линия на защитата. Преди това тя е била изоставена от тях. Те реалокират там огнестрелните си оръжия и разполагат позициите си наоколо до жилищните здания. Лошото е, че там към момента има малко останали цивилни жители.

И в този миг има известия, че заради големите загуби измежду ВСУ в този сектор на фронта, броят на отказниците се е нараснал доста. Украинските бойци не желаят да извършват задания даже под опасността от наказателно гонене. Това се дължи на обстоятелството, че запасите от дълбокия гръб бяха трансферирани в посока Авдеевка. Те нямат опит в интензивни борби.

Руската войска постепенно стяга гърлото на „ чувала “ към града, като по едно и също време с това се придвижва напред, прочиствайки укрепената зона на територията на коксовия цех. Ситуацията е удобна за нас. Противникът се озъбва, само че не има самодейността. Всички опити за прекачване на подкрепления не дават резултат,

– оповестява Юрий Баранчик.

Дръзки водачи край Бахмут

В региона на Бахмут руснаците превзеха още няколко противников позиции, в това число „ развъдника “, който врагът държеше от пролетта на 2023 година Въоръжените сили на Украйна търпят загуби, персоналният състав е покварен, бойците се оплакват в обществените мрежи от липса на подкрепления и ротация, оповестява военният специалист Борис Рожин:

Нашето командване твърдо овладя самодейността на северозапад и запад от Бахмут. Това докара до редица тактически триумфи. Чакаме продължението.

Уникален личен състав пристигна от посоката на Бахмут. Разузнавателен дрон снима действието на съветските Су-25 по време на багра. На видеото се вижда по какъв начин самолети кръжат над позициите, освобождавайки топлинни клопки.

Щурмоваците, несъмнено, са обезверени хора, в положителния смисъл. Те поддържат своите братя на земята с огън. Където даже танковете не постоянно могат да го създадат. Силно е. Никой няма да спори, че водачите на хеликоптери и щурмовите самолети са най-смелите момчета в авиацията,

– написа " НгП раZVедка ".

Пробив няма

Село Кринки в посока Херсон е на практика изтрито от лицето на земята. Всички здания са разрушени, останали са единствено дълбоки изби и окопи. Понякога има единствено към 20 метра сред вражеските позиции и нашите и има непрекъсната замяна на огън. Артилерията стреля от вражеския бряг. Ние не изоставаме в този съставен елемент, оповестява войник с позивна „ Осетинец “:

Не мога да кажа, че всичко е неприятно. Проблемът е, че нашите оръдия не стрелят толкоз надалеч, колкото тези на врага. Но контрабатарейната борба е в ход, това не може да се отхвърли. Украинските въоръжени сили разполагат със доста повече FPV дронове. Но нашите „ птички “ също удрят съществено по врага.

Украинските войски по този начин и не съумяха да пробият селото. Врагът продължава да блъска главата си в дребните Кринки, губейки доста бойци там.

" Линията Залужни "

През последните дни в Киев интензивно се разисква промяна на тактиката и прекосяването от нахлуване към защита. Журналистът Владислав Уголни отбелязва, че Украйна се нуждае от три неща, с цел да сътвори комплицирани отбранителни структури на равнището на съветската първа отбранителна линия:

Интелектуален запас. Разузнаване на терена, отбранително обмисляне и планиране.

Строителни материали. Арматура и цимент.

Трудови запаси.

Ако НАТО към момента може да даде на Украйна интелектуален запас, то по втората точка има съществени проблеми. Производството в страната е в плачевно положение, а строителният бранш в никакъв случай не е бил развъртян. Киев се нуждае от голямо количество строителни материали.

Телеграм каналът " Zаписки Vетерана " счита, че „ Линията Залужни “ или ще се трансформира в PR план, в който ще бъдат откраднати доста пари, или ще се развива единствено в избрани направления. Има дребен късмет да се разкопае и бетонира по цялата дължина предната линия.

Това значи, че отбраната на ВСУ ще разчита на старите укрепления - руските панели в индустриалните градове. Такава отбрана може да се организира в Харков, който може да бъде обграден единствено от група от 100-150 хиляди бойци.

Украинските въоръжени сили към момента би трябвало да подобрят свързаността на своите укрепени региони, с цел да не бъдат откъснати един от различен. Да се укрепят няколко слаби региони. Изюм, да вземем за пример. И това е - руснаците ще завладяват тази линия две години. Вярно, че когато я вземат, от Украйна в близост няма да е останало нищо,– написа каналът " Zаписки Vетерана ".

Съединени американски щати си потеглят

Западните страни по този начин и не съумяха да победят Русия в украинския спор. И в този момент груповият Запад няма визия какво го чака. Това мнение изрази немският публицист Юлиан Рьопке:

При това развиване на събитията има опция за директен конфликт сред Русия и НАТО.

Политологът Владимир Карасьов в диалог с кореспондента на Царград означи, че немският пропагандист и русофоб в последно време е спрял да угажда на украинските си сътрудници. Неговите бравурни речи за близката победа на Запада над Русия отстъпиха място на речи за скорошното проваляне на Украйна. И това е единствено началото на прозрението.

Рьопке бърка, като предсказва открит спор сред НАТО и Русия. Такъв спор в никакъв случай няма да се случи, тъй като провалянето на Вашингтон ще разбие системата. Затова всичко ще става отдалечено, както е и до момента. Американците напущат Украйна. Факт е,– счита специалистът.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР