Украинската армия вече си е осигурила предмостие на окупирания от

...
Украинската армия вече си е осигурила предмостие на окупирания от
Коментари Харесай

Британското военно разузнаване: Украинската армия вече има предмостие на източния бряг на Днепър

Украинската войска към този момент си е осигурила предмостие на окупирания от Русия източен бряг на река Днепър в южната част от страната, съобщи през днешния ден английското военно разузнаване, представено от ДПА.

Агенцията отбелязва, че това може да обезпечи на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) позиции за по-нататъшно нахлуване.

От към една седмица ВСУ трансферират бойци на източния бряг на Днепър в региона на опустошения Антоновски мост покрай Херсон, написа в английската сводка, оповестена всеки ден в " Туитър ".

Русия завладя основния град на Херсонска област в Южна Украйна при започване на март предходната година - малко след пълномащабната си инвазия в прилежащата страна. ВСУ отвоюваха през ноември Херсон, който се намира на западния бряг на Днепър. Руската войска обаче резервира позиции от другата страна на реката и постоянно подлага града на обстрел.

Според оценки на английското военно разузнаване сраженията в региона на източния бряг на Днепър, където ВСУ са стъпили, съвсем сигурно се водят в комплицирана конюнктура поради наводненията, породени от разрушаването на язовирната стена на Каховската Водноелектрическа централа по-нагоре по реката на 6 юни.

Украйна твърди, че Русия е взривила съзнателно стената. Москва отхвърля обвиняванията на Киев.

Русия подлага на критика и всекидневната английска сводка за хода на войната, която дефинира като целенасочена дезинформационна акция, показва ДПА, на която се базира Българска телеграфна агенция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР