Украинската армия си постави за цел - да обкръжи село

...
Украинската армия си постави за цел - да обкръжи село
Коментари Харесай

Всичко ще се реши в близко време: На фронта е използвано оръжие, за което не пишат в сводките

Украинската войска си сложи за цел - да обкръжи село Вербовое в направление Запорожие. Германия доставя на украинските въоръжени сили танкове без нужната отбрана. В Авдеевския сектор на фронта отбранителната линия е пробита, индустриалната зона е на практика прочистена. Тези и други вести от специфичната военна интервенция са в материала на Цариград.

Руската войска проби отбранителната линия на съперника в региона на индустриалната зона на южния фланг на Авдеевското направление. Успехът беше реализиран с помощта на задълбочената подготовка за офанзивата.

Въздушните разследващи елементи изиграха голяма роля. Украинските бойци не бяха подготвени за това. Те се отдръпват безредно, изоставяйки техника и ранени, оповестява телеграм каналът „ НгП РаЗВедка “:

" Но е прекомерно рано да отваряте шампанско и да празнувате успеха. Украинските въоръжени сили нанасят удари по някогашните си позиции с артилерия и минохвъргачки, извличат запаси и насищат фронтовата линия със стрелково оръжие. "

Боец от Авдиевското направление с позивна „ Вожак “ оповестява, че в промишлената зона остават две здания за почистване:

" Но няма да стане по-лесно. Украинските войски се укрепват в дачите на север, в горския пояс над индустриалната зона, в самите останали здания. Трябва да ги разбием с танкове и артилерия. Всичко ще се реши в идващите дни. "

В същото време щурмови групи на съперника се пробваха да контраатакуват нашите позиции в региона на индустриалната зона. Военни репортери го нарекоха гибелен, тъй като врагът се втурна в борба без поддръжка от тежка артилерия и техника. Украинската пехота е разпозната и унищожена с оръдеен огън.

Стратегическо значение

Военният сътрудник Александър Сладков изяснява за какво е належащо да се освободи Авдеевка. Дава три аргументи:

повишение на маневреността на съветската войска. Сега би трябвало да създадем огромен кръг, с цел да снабдим войските си. Най-краткият път през Ясиноватая е под обстрел. Поемането на надзор над Авдиевка ще помогне за решаването на този проблем;

Украинските въоръжени сили ще бъдат изтеглени от Донецк. Това ще разреши да се спре обстрелът на цивилни в столицата на ДНР;

процесът на освобождение на съветския Донбас. Необходимо е да почистим нашите градове от врага, да възстановим производството и жилищата. Бежанците би трябвало да бъдат върнати вкъщи. Това е супер задача.

Руската тактичност остава непроменена

Нашата войска последователно притиска клещите към Авдиевка. Украинското командване е насила да се подчини на политическата целенасоченост, както го вижда кабинетът на президента Зеленски.

Ето за какво украинските въоръжени сили се пробват да предотвратят загубата на града, рекламирана в западните медии. Юрий Баранчик проучва събитията на този сектор от фронта:

" Ситуацията е сходна до най-малкия подробност: има обход от север и юг. На север резултатите ни са по-добри. Няма подозрение, че събитията в Авдиевка ще костват на украинската войска сходни загуби на Бахмут, 60-70 хиляди неотменими. "

Руските войски също не трансформираха тактиката си на работа. Първо, нашите сили нокаутираха оптимално вражеската артилерия, след което започнаха да редуцират логистиката. Установено е противопожарно ръководство на огромна част от маршрутите за доставка на муниции и попълване, както и евакуация на ранени и развалена техника.

Дълбочината, на която нашата артилерия и безпилотни самолети могат да работят към Авдиевка, е минимум 20 км. Следователно украинските запаси, които се трансферират на този сектор от фронта, страдат още на стадия на доставка до местоназначението.

" Резервите на украинските въоръжени сили са даже по-лоши от предстоящото. Подразделения на 47-ма десантно-щурмова бригада „ Магура “ са трансферирани в Авдеевка. Тя беше характеризирана от Киев като настъпателна бригада, само че в този момент се употребява в защита ", обръща внимание Юрий Баранчик.

Бомбена офанзива

В интернет се появиха фрагменти от първото всеобщо потребление на касетъчни бомби РБК-500 в региона на село Старомайорское от наша страна в зоната на специфичната военна интервенция. Това явно е неприятна изненада за украинската войска.

Половинтонният РБК-500 носи осколково-кълбовидни муниции с тегло 400 г всяка. Един РБК има над пет хиляди топкови бомби, които са предопределени да унищожават пехота в окопите, самолети и хеликоптери на паркинги и всякаква небронирана техника - радарни системи, камиони, цистерни.

Популярният „ летателен ” телеграм канал Fighterbomber отбелязва, че сега всички потребности на съветската войска от типове авиационни муниции са покрити.

Освен това съветските дизайнери непрестанно вършат усъвършенствания: снарядите летят по-далеч, по-точно и по-надеждно. В същото време софтуерът на самолета се усъвършенства. Това ще ви разреши да изстрелвате въздушни бомби от всички типове маневри: завои, бойни завои, пързалки, гмуркания и така нататък

" Остава единствено да вземем умело и самоуверено решение - да носим не две, а четири бомби, с цел да не губим ресурса на самолетите, моторите и да не дърпаме още веднъж летателния и инженерния състав ", споделя Fighterbomber.

Анализаторът Юрий Баранчик показва, че съветската войска разполага с голямо количество касетъчни муниции. Преди това обаче беше неправилно да се рискуват самолети в засегнатата зона от силите за противовъздушна защита. Сега можете да изпращате „ касети “ на врага от 60 км или повече. Следователно украинската войска ще понесе огромни загуби.

Обкръжаването на Вербовое

В запорожското направление украинските войски се пробват да нападат наши позиции край селата Работино и Вербовое. Вражеската пехота, подкрепена от девет единици техника, напредна по намокрените пътища предходния ден и беше посрещната с огън от артилерия и дребни оръжия. Унищожени са няколко бронирани машини.

Руснаците направиха контраофанзива и съумяха да завладяват някои противников позиции, оповестява телеграм каналът " Два майора ":

Украинската войска се възползва от неприятното време, с цел да изтегли запаси към линията на бойния контакт. Те не се отхвърлят от проектите си да обкръжат Вербовое.

Подобно на врага, нашите всеобщо употребяват FPV дронове в този регион. Те оказват помощ да се наруши ротацията на врага. Досега въоръжените сили на Украйна не са постигнали никакъв прогрес, единствено офанзиви на „ месо “.

" Вагнер " укрепва съветската войска

Щурмовата пехота на ЧВК „ Вагнер “ беше може би най-хубавата в света: обилие от тактичност и желязна дисциплинираност дадоха съществени резултати, споделя военният сътрудник Алексей Живов:

Преди това доста деликатно изследвах блога на един украински полковник, който разкри особеностите на тактиката на „ Вагнер “. Той говореше за тях със боязън и ентусиазъм. В постоянната войска към момента няма такова нещо. И не става въпрос за хора. Въпросът е в системата за ръководство, която е внедрена във Вагнер, въпросът е в дисциплината и корпоративния дух на ЧВК.

В момента бойците на Вагнер са разпръснати по военните елементи на съветската войска. Там на тях гледат с огромно почитание. Живов показва вяра, че те ще съумеят да осъществят своя капацитет във въздушнодесантните подразделения, отличили се и в специфичните интервенции.

Нещо злокобно се случва с Леопардите

Германските танкове Leopard 1A5, трансферирани в Киев, бяха трансферирани на фронта „ голи “. Липсват им отбрана против дронове, липсват и динамични защитни блокове против ракети и снаряди. За това написа колумнистът на американското списание Forbes Дейвид Акс, разяснявайки появило се в интернет видео, показващо бойна машина:

" Има нещо злокобно в това видео. Leopard 1A5 се нуждае от спомагателна отбрана. 70 мм ризница ги прави най-слабо предпазеният танк в този спор. "

Политологът Владимир Карасьов в диалог с константинополски сътрудник означи: германците схващат, че танковете няма да трансформират нищо към по-добро за Украйна.

Но изгарянето на Леопарди ще понижи престижа на немския военно-промишлен комплекс на международния пазар. Затова Берлин постоянно може да каже: те споделят, че изпратихме остарели, без рационализация.

" Между другото, те направиха същото в Съединени американски щати. F-16 за Киев също ще бъдат без рационализация, без съвременна електроника и други звънци и свирки. Западът няма проблем да продава оръжия по цялата планета ", съобщи той.

" Защо да унищожавате бизнеса със личните си ръце и да помагате на съветските оръжия да бъдат най-хубавите през днешния ден? " Леопардите " скоро ще свършат - и Шолц ще каже на Зеленски: " Извинявай, брато! Мога да ти дам малко пари, само че не доста. Но към този момент няма " банани "! ", подиграва се Владимир Карасьов.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР