Украинската армия ще трябва да напусне Северодонецк. Това обяви вече

...
Украинската армия ще трябва да напусне Северодонецк. Това обяви вече
Коментари Харесай

Украинците напускат Северодонецк

Украинската войска ще би трябвало да напусне Северодонецк. Това разгласи към този момент публично ръководителят на Луганската регионална администрация Серхий Гайдай.

" За страдание нашите военни ще би трябвало да се изтеглят от Северодонецк, тъй като няма смисъл да остават на разрушените позиции: броят на жертвите пораства ", написа Гайдай. Мотив за изтеглянето след настъплението на съветската войска е да не се разреши обграждане на " нашите момчета " - " безсмислено " е да оставаме на разрушени позиции, " тъй като с всеки минал ден броят на жертвите в окупираните територии може да нарасне ". " Никой няма да допусне нашите момчета да бъдат обградени ", съобщи Гайдай.

Руснаците са завладяли Николаевка, населено място югозападно от Лисичанск, покрай пътя Бахмут-Лисичанск.

Според Гайдай в Северодонецк, който руснаците бомбардират всекидневно в продължение на четири месеца, 90% от постройките са разрушени или развалени.

На фронтовата линия в Северодонецк към този момент са както бойци на въоръжените сили на Украйна, по този начин и на Националната армия. Те към този момент са получили заповед да се изтеглят на нови позиции.
 ISW: Превземане на Северодонецк и Лисичанск не е повратна точка
ISW: Превземане на Северодонецк и Лисичанск не е повратна точка

Украинците реализираха задачата си - забавиха и деградираха съветските сили
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР