Украинската армия се нуждае от 300 до 500 танка, за

...
Украинската армия се нуждае от 300 до 500 танка, за
Коментари Харесай

Володимир Зеленски пред Sky News: Нужни са ни между 300 и 500 танка

Украинската войска се нуждае от 300 до 500 танка, с цел да организира контранастъпление против съветските войски. Това сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски в изявление за английския ефирен канал, представен от Укринформ.
 
" В момента имаме потребност от 300-500 танка. Имаме потребност от танкове, с цел да проведем нахлуване (срещу съветските войски, бел. ред.) на нашата територия, на нашата земя. Имаме потребност от бронирани транспортни средства, с цел да защитим нашите хора. Това е всичко ", сподели президентът.
 
Зеленски също по този начин добави, че заради продължителността във времето на доставките на западни оръжия, той изпитва възприятие на облекчение единствено, когато тези оръжия, които са предоставени на Украйна от неговите сътрудници, към този момент се употребяват от украинската войска на бойното поле.
 
" Понякога доставката на оръжие лишава месеци, разбирате ли? Не упреквам никого, само че в отговор на вашия въпрос, чувството за облекчение идва едвам откакто оръжията, които нашите сътрудници ни дават, към този момент се употребяват от нашата войска ", акцентира президентът на Украйна.
 
Припомняме, че на 25 януари на съвещание на немското държавно управление беше взето решение Украйна да получи немски танкове " Leopard 2 ". По-късно немският министър на защитата Борис Писториус в коридорите на Бундестага след съвещание на комисията по защита съобщи, че танковете Leopard 2 от Германия могат да бъдат доставени в Украйна след към три месеца.
 
По-рано английското държавно управление реши да даде на Украйна танкова рота от съществени бойни танкове " Challenger 2 " - четири незабавно и осем малко по-късно. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън публично разгласи доставката на Украйна на 31 американски танка " M1 Abrams ", както и друга военна техника.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР