Украинската армия съобщи официално днес, че е нанесла удар по

...
Украинската армия съобщи официално днес, че е нанесла удар по
Коментари Харесай

Горят най-големите нефтени складове в Крим

Украинската войска заяви публично през днешния ден, че е нанесла удар по петролен склад в черноморския пристанищен град Феодосия, в югоизточната част на окупирания от Русия през 2014 година Кримски полуостров, съобщи Ройтерс. По-рано излезе осведоми за избухнал пожар там.

" Терминалът във Феодосия е най-големият в Крим за разтоварване, депозиране и систематизиране на петролни артикули, които са употребявани и за потребностите на окупационната съветска войска ", се споделя в изказването на Въоръжените сили на Украйна в приложението " Телеграм ".

След експлоадирането на пожара съветските управляващи във Феодосия оповестиха изключителна " техническа " обстановка, заяви още Ройтерс. Олег Крючков, консултант на ръководителя на по този начин наречената Република Крим, заяви в " Телеграм ", че при пожара няма потърпевши съгласно постъпилите за момента данни.

Ройтерс прецизира, че очевидци са видели няколко цистерни в склада да горят, а са отекнали и детонации. " На вниманието на жителите на окръг Феодосия: въведена е изключителна техническа обстановка от общински темперамент ", се споделя в изказването на локалните съветски управляващи в обществената мрежа " ВКонтакте ".

Руското министерство на защитата разгласи на собствен ред през днешния ден, че през миналата нощ противовъздушната защита на Русия е унищожила 21 украински дрона, 12 от които над Кримския полуостров. Шест безппилотни летателни апарата са били свалени над Курска област, а другите - над Белгородска, Брянска и Воронежка област, прецизира министерството на защитата на Русия в приложението " Телеграм ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР