Украинската армия съобщи днес, че си е възвърнала контрола над

...
Украинската армия съобщи днес, че си е възвърнала контрола над
Коментари Харесай

Украйна спечели 50 км близо до Харков, нанася тежки удари по руската армия

Украинската войска заяви през днешния ден, че си е възвърнала контрола над повече от 20 обитаеми места, завзети от Русия в североизточната Харковска област, където твърди, че е осъществила пробив с 50 км във вътрешността в съветската защита, както и че е осъществила нахлуване в Южна Украйна и Донбас, съобщи Франс прес.

" Военните подразделения навлязоха в отбранителните линии на съперника на дълбочина от 50 км. В хода на дейните интервенции, осъществени по харковското направление, бяха освободени над 20 обитаеми места ", сподели на конференция бригаден военачалник Олексий Громов, почитан представител на украинския общоприет щаб. Той заяви, че украинската войска си е възвърнала територии с повърхност над 700 квадратни километра.

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи през вчерашния ден, без да дава повече детайлности, че украинските сили са осъществили прогрес в тази граничеща с русия област на Украйна, чиято столица е Харков - вторият по-големина град в страната, устоял на съветските офанзиви от началото на съветската инвазия на 24 февруари. Тогава Русия стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна.

Украинските сили са проникнали в дълбочина в съветските отбранителни линии в Южна Украйна и са освободили няколко обитаеми места, а в Донбас са осъществили прогрес с два-три километра в региона на Краматорск и Славянск, възвръщайки си Озьорное и редица други обитаеми места, сподели Громов. Киев към този момент отхвърля да даде повече детайлности, с цел да не заплаши триумфа на интервенцията, показва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР