Украинската армия съобщи, че е обкръжила около 5 000 руски

...
Украинската армия съобщи, че е обкръжила около 5 000 руски
Коментари Харесай

Украинската армия изтласка руските войници от град в Донецка област


Украинската войска заяви, че е обкръжила към 5 000 съветски бойци във значимия логистичен хъб Лиман в северната част на Донецка област, оповестява Би Би Си.

Ако си върне града, това ще затрудни доста интервенциите на съветските елементи в Донбас и ще е най-значителния боен прогрес от изненадващата контраатака в Харковска област.

" Вече сме в Лиман, само че има борби “, сподели Сергий Череватий, представител на украинските войски в региона.

Кадри, публикувани в “Туитър ” демонстрират, че украинките военни са издигнали знамето на Украйна в обсадения град Лиман.

" 1 октомври, развяваме нашия държавен байрак и то на нашата земя. Лиман ще бъде част от Украйна “, споделя във видеото един от бойците, застанал на капака на военна машина.

Русия е разположила сред 5000 и 5500 бойци в Лиман, само че броят на обкръжените войски може да е по-малък заради жертвите, разясни Череватий. " Руската формация в региона на Лиман е обкръжена “, разгласи той.

Руското министерство на защитата заяви, че са изтеглили силите си от Лиман.

В изказването на съветското министерство на защитата се споделя: " Заплашени да бъдат обкръжени, съюзническите сили се изтеглиха от Лиман към по-благоприятни линии ".

Руски военни блогъри означават, че загубата на Лиман би била сериозна спънка и че е явно Москва е взела решение да изостави града и да изтегли силите си от него, оповестява “Ройтерс ”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР