Украинската армия продължава настъплението си към Мелитопол и Бахмут, съобщиха

...
Украинската армия продължава настъплението си към Мелитопол и Бахмут, съобщиха
Коментари Харесай

Бруно Бекман за живота в Херсон: Бомбардировките стават все по-интензивни

Украинската войска продължава настъплението си към Мелитопол и Бахмут, оповестиха от Генераленя щаб. Един човек е умрял при съветски обстрел тази заран в Днепропетровска област. Украинските военновъздушни сили са свалили 14 от общо 19 крилати ракети, изстреляни от Русия.

През последните две седмици белгийският публицист Бруно Бекман беше в Херсон. По думите му, от десетки пътувания от началото на войната, това е било най-опасното поради непрекъснатия обстрел в града. Но за кореспондента, хората в Украйна заслужават историите им да бъдат разказани, за това той продължава да се връща там.

Вижте във видеото фрагментите, които той изпрати особено за Българска национална телевизия.

" Това е Херсон, с пусти и разрушени улици, по които отвреме в точния момент минават рейсове. В Херсон хората живеят в непрекъсната борба за оцеляване. Смята се, че при започване на 2022 година популацията е било към 280 000. Със усилването на сраженията в няколко точки по фронтовата линия в източна Украйна, Херсон беше подложен на масиран обстрел, какъвто не е имало от няколко месеца от съветските сили. През последните две седмици звукът за въздушна паника е съвсем непрекъснат.

Часът е 2 през нощта. През последните три часа Херсон и неговите поданици бяха подложени на непрекъснати бомбардировки от левия бряг на река Днепър, което се намира на към 1 км от убежището, в което се намирам. Това е действителността през деня и нощем за жителите на Херсон от деня на освобождението на 11 ноември 2022. Тук съм от 13 дни. Така е от самото начало, само че тази нощ ударите са изключително интензивни., може би поради визитата на президента зеленски преди дни. Той направи малко посещаване в града и още веднъж акцентира, че Херсон, Одеса и Николаев в никакъв случай няма да паднат в съветски ръце. Мога да ви уверя, че бомбардировките стават все по-интензивни, от време на време се доближават, това е безразборна пукотевица - целите са учебни заведения, магазини, убежища, хора биват убивани измежду бял ден, до момента в който работят в градината си, до момента в който отиват до магазина. Това е всекидневието на Херсон ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР