Украинската армия продължава да напредва при настъплението си в южната

...
Украинската армия продължава да напредва при настъплението си в южната
Коментари Харесай

ISW: Украинските войски бележат напредък на юг

Украинската войска продължава да напредва при настъплението си в южната част на страната, сочи оценка на Института за проучване на войната (ISW).

На фронтовата линия покрай градчето Роботино (на украински Роботине) в Запорожка област за първи път са били видяни украински бронирани машини оттатък първата съветска отбранителна линия, сподели основаният във Вашингтон изчерпателен център. Той обаче направи ангажимента, че към момента е прекомерно рано да се каже сигурно, че тази съветска отбранителна линия е била пробита. 

В днешната си сводка за обстановката на бойното поле украинският общоприет щаб заяви за прогрес на украинските сили при източния град Бахмут и на южния фронт, както и за отблъснати съветски контраатаки при Роботино. За момента това не може да бъде доказано посредством самостоятелен източник, показва ДПА.

Силите на Киев започнаха контранастъплението през лятото и последователно си пробиха път през съветските отбранителни линии, достигайки село Роботино. Руските войски са се окопали там, като отблъскват танковете с мини и барикади от бетонни структури, известни като " драконови зъби ". Украинските сили изпитват усложнения при пробиването на тези загради, изключително при липса на въздушна поддръжка, заради това те трансформират тактиката си. Сега те употребяват артилерия, с цел да нападат съветските позиции, които по-късно завземат посредством дребни отряди от пехотинци. Появата на украински бронирани машини зад съветската отбранителна линия потвърждава, че в този момент те още веднъж могат да се движат по-свободно там, показват от ISW.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР