Украинската армия призна пред AFP в сряда, че нейните войски

...
Украинската армия призна пред AFP в сряда, че нейните войски
Коментари Харесай

Украйна призна изтеглянето си от Соледар

Украинската войска призна пред AFP в сряда, че нейните войски са се изтеглили от град Соледар в източната област Донецк, който съветските сили споделиха, че са завладяли по-рано този месец.
„ След месеци на тежки боеве, в това число през последните седмици, въоръжените сили на Украйна напуснаха (Соледар) и се отдръпнаха около покрайнините на авансово готови позиции “, сподели военният представител Сергий Череватий.
Черевати не разкри по кое време украинските войски са се изтеглили от Соледар, само че сподели, че маневрата е била деликатно планувана.
Руската наемническа група Вагнер, за която се твърди, че е управлявала офанзивата за Соледар, заяви, че е превзела града на 11 януари.
Руското министерство на защитата сподели единствено два дни по-късно, че силите на Москва управляват солнодобивния град с население от към 10 000 души преди войната.
Тогава Москва уточни, че поемането на надзор над Соледар е значима стъпка към завладяването на близкия по-голям град Бахмут, където боевете бушуват по-дълго от всяко друго място в Украйна, откогато Кремъл стартира своята инвазия.
Не е имало " всеобщо пленяване " или " обграждане " на украинските сили, настояват от Киев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР