Украинската армия призна днес, че е отстъпила на руските сили

...
Украинската армия призна днес, че е отстъпила на руските сили
Коментари Харесай

Украйна обяви, че се е изтеглила от Соледар

Украинската войска призна през днешния ден, че е отстъпила на съветските сили източния град Соледар – две седмици откакто Москва разгласи, че го е превзела, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" След месеци сложни сражения (...) украинските въоръжени сили го напуснаха, с цел да се отдръпват на готови позиции ", съобщи за Агенция Франс Прес представителят на Източната войскова формация на Киев Сергий Черевати, само че отхвърли да заяви по кое време е станало това евакуиране. 

В същото време назначеният от Русия регионален шеф на Донецка област в Източна Украйна Денис Пушилин сподели, че отряди от военизираната частна компания " Вагнер " напредват в град Бахмут, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Пушилин добави, че се водят сражения в квартали, които са били под украински надзор. Агенциите не могат да потвърдят тези информации от самостоятелен източник. Според Пушилин сражения се водят и в предградията на града.

По-рано този месец Русия разгласи, че е превзела градовете Соледар и Клишчевка, които са северно и южно от Бахмут. Ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин посочи, че неговата формация е съдействала за този триумф. 

А съгласно Пушилин завладяването на Соледар е направило допустимо блокирането на украински пътища за доставка и е дало опция на съветските сили да управляват някои региони, от които украинските сили са правили офанзиви против съветските войски в отговор на техни набези.  
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР