Украинската армия призна днес, че е отстъпила на руските сили

...
Украинската армия призна днес, че е отстъпила на руските сили
Коментари Харесай

Украинската армия призна: Отстъпихме Соледар

Украинската войска призна през днешния ден, че е отстъпила на съветските сили източния град Соледар – две седмици откакто Москва разгласи, че го е превзела, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" След месеци сложни сражения (...) украинските въоръжени сили го напуснаха ", за " да се отдръпват на готови позиции ", съобщи за Агенция Франс Прес представителят на Източната войскова формация на Киев Сергий Черевати, само че отхвърли да заяви по кое време е станало това евакуиране. 

На 17 януари назначените от Русия управляващи в Донецка област обявиха, че Соледар е под техен контроли по този метод повториха свои предходни изказвания по отношение на ориста на града, който е прочут като солнодобивен център и се трансформира в сцена на яростни боеве, съобщи Ройтерс.

" На територията на Донецката национална република (ДНР) съветските войски освободиха Соледар ", оповестиха тогава те в обществената мрежа Телеграм. На 13 януари Москва заяви, че силите ѝ са открили надзор над Соледар, само че по-късно украинският президент Володимир Зеленски сподели, че борбата за този и други градове в Източна Украйна продължава.

На 17 януари ръководителят на самопровъзгласилата се ДНР Денис Пушилин съобщи, че в Соледар остават някои огнища на опозиция на украинските войски и добави, че сега се довършва прочистването им.

" Що се отнася до артьомовското (бахмутското) и соледарското направление, е известно, че частната военна компания " Вагнер " продължава да допрочиства самия град Соледар ", сподели тогава Пушилин в ефира на телевизия " Россия-24 ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР