Украинската армия призна днес, че е отстъпила на руските сили

...
Украинската армия призна днес, че е отстъпила на руските сили
Коментари Харесай

Украинската армия призна, че е отстъпила Соледар на руските войски

Украинската войска призна през днешния ден, че е отстъпила на съветските сили източния град Соледар – две седмици откакто Москва разгласи, че го е превзела, съобщи Франс прес, циирана от Българска телеграфна агенция.

" След месеци сложни сражения (...) украинските въоръжени сили го напуснаха ", за " да се отдръпват на готови позиции ", съобщи за Агенция Франс Прес представителят на Източната войскова формация на Киев Сергий Черевати, само че отхвърли да заяви по кое време е станало това евакуиране.

За завладяването на Соледар разгласи още на 11 януари ръководителят на частната военна компания " Вагнер ", предприемачът Евгений Пригожин.

" Подразделенията на частната военизирана компания " Вагнер " взеха под надзор цялата територия на Соледар ", пишеше в известие на Пригожин, качено в " Телеграм " от пресслужбата му.

В него се уточняваше, че в центъра на града са обкръжени противников бойци и се водят сражения. Според бизнесмена, в центъра на града се е образувал казан, в който не престават боевете.

Пригожин разгласява и фотоси от подземията в солните мини под Соледар.

На 13 януари управляващите на включилата се към РФ Донецка национална република също обявиха, че град Соледар е под техен надзор.

Въпреки изказванията на Русия президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи на 14 януари, че борбата за града продължава.

„ Тежката битка за Донецк продължава ”, сподели Зеленски в ежедневното си видеообръщение в петък вечер. „ Битката за Бахмут и Соледар, за Кремнина, за други градове и села в източната част на нашата страна продължава ”, добави той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР