Украинската армия отстъпи Северодонецк. Въпреки превъзходството в жива сила и

...
Украинската армия отстъпи Северодонецк. Въпреки превъзходството в жива сила и
Коментари Харесай

Украинската армия отстъпи Северодонецк, от „Азов“ са изведени над 800 цивилни

Украинската войска отстъпи Северодонецк. Въпреки превъзходството в жива мощ и техника на съветските елементи, украинските бойци удържаха града седмици наред. От химическия цех " Азот ", който беше последната цитадела на украинските бойци, са изведени над 800 цивилни. До късно през днешния ден след обяд там продължаваше да се водят сражения. По последни информации сепаратистите от Донбас и съветската армията към този момент са в предградията и на прилежащия град Лисичанск, който се намира на отсрещния бряг на река Северски Донец.

С завладяването на тези два града проруските елементи откриват съвсем цялостен надзор на Луганска област, която се е самообявила като Луганска национална република и е приета само от Москва. 90% от Северодонецк е опустошен съгласно губернатора на Луганска област. В града са останали не повече от 10 хиляди души при население от близо 100 хиляди преди съветското настъпление. Украинското командване даде заповедта за евакуиране, с цел да прегрупира защитата на Луганска и Донецка области на по-добре укрепени позиции. Британският министър председател Борис Джонсън изрази опасения, че в случай че Русия реализира задачите с в Източна Украйна, това ще има рискови последици както за интернационалната сигурност, по този начин и за Киев.

" Твърде доста страни считат, че това е европейска война, която е ненужна и затова ще се усилва натискът украинците да бъдат насърчени - а може би принудени - да реализират неприятен мир ", съобщи Джонсън.

През последния месец Украйна е получило близо 200 155-милиметрови оръдия и гаубици по стандартите на НАТО. Това доста е подобрило боеспособността на армията съгласно министъра на защитата Олексий Резников. Същевременно Русия съобщи, че всеки ден унищожава доставени от Запада бойни машини.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР