Украинската армия отрече днес да се е изтеглила от Соледар

...
Украинската армия отрече днес да се е изтеглила от Соледар
Коментари Харесай

Армията на Украйна отрече да се е изтеглила от Соледар

Украинската войска отхвърли през днешния ден да се е изтеглила от Соледар и твърди, че към момента се водят " яростни боеве " за този дребен град в Източна Украйна, който Русия по-рано разгласи, че е превзела.

" Все още се водят яростни боеве за Соледар " сподели по украинската телевизия представителят на Източното командване на армията Сергий Черевати. Той уточни, че " въоръжените сили на Украйна държат ситуацията под надзор в доста тежки условия ", като означи, че те се борят против " най-хубавите бойци на съветската наемническа формация " Вагнер " и други съветски специфични елементи ".

Украинският боен представител разкритикува Русия, че " популяризира лъжовен " информативен звук " към завладяването на този град, прочут в миналото със солните си мини, с цел да " посее съмнение измежду украинците към тяхната армия ". " Малките отстъпления или маневри не би трябвало да се възприемат като огромно проваляне ", сподели той.

По-рано тази заран украинската заместник-министърка на защитата Ганна Маляр загатна за " съветска атака с висока активност " в региона и за боеве, които продължиха и през нощта, която беше гореща ", осведоми " Нова ".  " Това е тежка фаза на войната ", сподели тя.

Според основания в Съединени американски щати мозъчен концерн Институт за проучване на войната завладяването на Соледар, дребен град с към 10 000 поданици преди войната, " е малко евентуално да предвещава идно обграждане на Бахмут " - главната цел на съветската войска, на 15 километра югозападно от Соледар.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР